Kingston Media Reader HS4

Najnoviji Kingston čitač memorijskih kartica koji podržava sve aktuelne formate, uključujući i one najnovije i najbrže. Koristi USB 3.0 interfejs, što garantuje maksimalnu brzinu transfera podataka, barem u ovom trenutku.

Kingston je jedan od lidera kada su u pitanju proizvodi koji se tiču memorije, i već smo videli dosta toga, od RAM modula, SSD diskova, flash diskova ali i raznih periferija kao što su i čitači memorijskih kartica. Testirali smo upravo novi model Media Reader HS4, koji podržava manje više sve modele memorijskih kartica koji su aktuelni, uz USB 3.0 interfejs koji podržava i visoke brzine transfera. Možda nekome ovo ne zvuči posebno bitno, ali oni koji kopiraju veće količine podataka sa memorijskih kartica (recimo sa digitalnih fotoaparata), svakako da će dobro doći da se dobiju i što bolje brzine.

Ključne karakteristike

  • Podržava sve aktuelne formate memorijskih kartica
  • Kompaktnih dimenzija i kvalitetne izrade
  • Plug and Play
  • Sjajne performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0 (do 5.0Gb/s)
  • Podržani formati: CompactFlash: CF Type I & II (UDMA 0-7), Secure Digital: SD/SDHC UHS I-II/SDXC UHS I-II, microSD: microSD/microSDHC UHS-I/microSDXC UHS-I, Memory Stick: Memory Stick PRO/Duo/PRO Duo/ PRO-HG Duo
  • Dimenzije: 93.3mm x 52.68mm x 16mm

Kingston Media Reader USB 3.0 HS4

Kingston Media Reader HS4 je dimenzija 93.3 x 52.68 x 16mm i vizuelno dosta podseća na HS3 model koji smo već odavno videli i koji je bio jedan od prvih modela card readera nove generacije. Čitač je prilično lagan (48g), zahvaljujući plastičnom kućištu, ali je spolja presvučen slojem brušenog nikla, što izgleda prilično lepo. Sa gornje strane imamo crveni Kingston logo koji ima pozadinsko osvetljenje i koji predstavlja praktično statusnu diodu kod transfera podataka. U pakovanju još stiže i USB 3.0 kabl, sa karakterističnim MicroUSB konektorom.

Ono što model HS4 izdvaja iz konkurencije svakako jeste to što podržava većinu formata memorijskih kartica koje se koriste u ovom trenutku: CompactFlash: CF Type I & II (UDMA 0-7), Secure Digital: SD/SDHC UHS I-II/SDXC UHS I-II, microSD: microSD/microSDHC UHS-I/microSDXC UHS-I, Memory Stick: Memory Stick PRO/Duo/PRO Duo/ PRO-HG Duo. Ovo uključuje i najnovije verzije CompactFlash-a koje još uvek koriste profesionalci. Sve nove memorijske kartice koje spadaju u najbrže koje se mogu kupiti su naravno podržane, uključujući i SD modele (UHS-I, UHS-II) i CF tip I i II (UDMA 0-7).

Rezime

Testovi su pokazali da, uparen sa USB 3.0 interfejsom, ovaj čitač kartica postiže zaista impresivne rezultate koji će naravno zavisiti od toga koju memorijsku karticu koristite. Za one koji često kopiraju podatke i koriste memorijske kartice će ovakav čitač dobro doći, i po sasvim dobroj ceni doneti sjajne performanse i praktično i maksimum koliko se u ovom trenutku može izvući iz dostupne tehnologije.

Conclusion

Matched with USB 3.0 interface, this card reader achieves impressive results that will depend on the used memory card. For those who frequently copy the data and use the memory card reader this will come in handy, bringing great performance at an affordable price, while offering the maximum that can be achieved from the available technologies.

Testirani proizvod je uzorak.

Kingston ustupio: Kingston Media Reader USB 3.0 HS4