Kingston predstavio NVMe PCIe SSD namenjen manje zahtevnim korisnicima

Beograd, Srbija – 5. april, 2018. – Kingston Digital Europe Co LLP, članica Kingston Technology Company, Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda i tehnološkim rešenjima, predstavila je danas A1000 PCIe NVMe SSD. Ovaj M.2 SSD je prvi Kingstonov PCIe NVMe SSD namenjen kućnim korisnicima koji koristi 3D NAND. A1000 postiže duplo veće perfomanse u odnosu na SATA diskove , dok je cenovno u sličnom rangu.

Jednostrani M.2 2280 (22mm x 80mm) format čini A1000 idealnim za laptop računare i sisteme sa ograničenim prostorom. On poseduje PCIe NVMe Gen 3.0 x2 interfejs, četvorokanalni Phison 5008 kontroler, i 3D NAND čipove. Obezbeđuje duple perfomanse u odnosu na klasične SATA SSD-ove sa brzinama selektivnog čitanja/pisanja1 i do 1500MB/s i 1000MB/s pružajući izuzetno beze reakcije i ultra niske latencije.

“Sa velikim ponosom predstavljamo najnoviji PCIe NVMe SSD namenjen kućnim korisnicima. Zahvaljujući 3D NAND fleš memoriji A1000 je pouzdaniji i izdržljiviji u odnosu na hard disk, a pruža duplo bolje perfomanse u odnosu na klasični SATA SSD. Sada konačno možemo pružiti korisnicima sve benefite PCIe perfomansi, ali po skoro pa istoj ceni kao što su SATA SSD-ovi”, izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Korisnici mogu da zamene hard disk ili sporiji SSD sa A1000 i dobiju dovoljno prostora za aplikacije, video snimke, fotografije i više od toga.”

A1000 dostupan je u kapacitetima od 240 GB, 480 GB i 960 GB2 i podržan je petogodišnjom garancijom sa besplatnom tehničkom podrškom i prepoznatljivim Kingston kvalitetom. Za više informacija posetite; https://www.kingston.com/us.