Kingston predstavio Server Premier DDR4 2666MT/s Registered dvojne memorijske module

27. jul, 2017 – Kompanija Kingston Technology Company, Inc., nezavisni svetski lider u proizvodnji memorijskih proizvoda, objavio je da je serija Server Premier DDR4-2666 Registered DIMM-ova od 8, 16 i 32 GB potvrđena za Intel Purley platforma, uključujući i Intel Xeon familiju skalabilnih procesora (ranije poznatu pod nazivom “Skylake-SP”). Link ka stranici validacije možete naći ovde.

Ova validacija takođe označava i predstavljanje nove Kingstonove Server Premier linije proizvoda, koja je fokusirana na najnovije serverske arhitekture koje se pojavljuju 2017. godine. Kingstonovi novi Server Premier uređaji nastavljaju tradiciju vodećeg kvaliteta serverskih memorija koji cilja na graditelje sistema, SMB-ove i data centre sa potpuno zaključanim rešenjem za garantovanu konzistentnost.

Kingston

Kingstonova Purley-validirani Server Premier moduli specijalno su projektovani tako da oslobode moć Intelove nove šestokanalne serverske mikroarhitekture, bez restrikcija memorijskog kloka sa kojim je bilo problema na prethodnim generacijama. Sa 2666 MT/s — frekvencija naredne generacije DDR4 memorije — svaki DIMM pruža maksimalni protok od 21,3 GB/s. Kada se grupišu za višekanalne performanse, ovo pruža znatno pojačanje performansi u modernim serverskim aplikacijama koje opterećuju memoriju.

Kingston Server Premier je svedeni portfolio serverskih memorija koje zadovoljavaju specifične potrebe data centara i Cloud korisnika kao i poslovnih korisnika, sistemskih administratora i SMB-a. Server Premier poseduje sledeće mogućnosti:

  • Zaključan BOM
  • Obaveštenja o promenama delova (PCN) 45-90 dana unapred
  • Validacija za serverske platforme
  • Intel PCSD serverska kvalifikacija
  • Kvalifikacije vodećih serverskih proizvođača
  • Početne brzine DDR4-2400 i 2666
  • Doživotnu garanciju
    • Vodeća podrška i servis u industriji

“S ponosom predstavljamo Server Premier kao uprošćeni set memorija sa širokom više-platformskom kompatibilnošću,” izjavio je Dejan Škuletić, menadžer za razvoj poslovanja za područje Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije u kompaniji Kingston Technology Europe. “Sa Server Premier memorijama, korisnici mogu da očekuju isti nivo pouzdanosti od Kingstonovih rigoroznih testova proizvoda, preko performansi i podrške zbog koje smo prvi kada je izbor memorija svetskih data centara u pitanju.”

Server Premier je deo Kingstonove kompletne porodice poslovnih memorijskih rešenja za data centre. Paleta Kingstonovih serverskih SSD-ova uključuje: DCP1000: Gen 3.0 x8 PCIe NVMe SSD koji pruža do 1,25 M IOPS u jednom uređaju sa ultra-niskom latencijom pri transakcijama i visokim protokom DC400: SATA SSD koji nudi konzistentne performanse i nisku latenciju sa velikim opsegom opterećenja u čitanju/pisanju za korisnike kojima je na prvom mesto kvalitet usluga (QoS). Poseduje i mogućnost standardnog i podesivog overprovisioninga kako bi se poboljšao nasumični IOPS. DCU1000: Gen 3.0 x4 U.2 NVMe PCIe SSD pruža preko 700K IOPS. Ovaj U.2 SSD trenutno je u fazi korisničke procene i koncepta.

Server Premier memorija i Kingston poslovni SSD-ovi daju korisnicima kompletno end-to-end rešenje za performanse podataka u data centrima. Kombinacija ova dva uređaja je idealna za HPC (računare visokih performansi), veštačku inteligenciju, virtuelizaciju, Cloud, big data i aplikacije sa bazama podataka; kao i u medijima i industriji zabave.