Kompanija Canon predstavila odličan primer iz prakse na kongresu kontrolera u Beogradu

Više od 400 eksperata iz oblasti finansija i menadžmenta okupilo se da bi razmenilo iskustva i znanja o kontrolingu – novom načinu analize poslovanja koji omogućava menadžerima da donose kvalitetnije odluke, a odličan primer iz prakse imali su prilike da čuju od predstavnice kompanije Canon, Katarine Vučković.

Zvanično press saopštenje

Međunarodno udruženje kontrolera ICV (International Controlling Association) organizovalo je u Beogradu najveći regionalni skup iz oblasti kontrolinga u jugoistočnoj Evropi okupivši više od 400 eksperata iz oblasti finansija i menadžmenta, rukovodilaca najvećih privatnih, državnih i internacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji.

Kontroleri se mogu opisati i kao „navigatori“ i „suvozači“ menadžera. Veština dobrog kontrolera ogleda se u tome da u moru informacija „izvuče“ one najvažnije na osnovu kojih se mogu doneti najbolje poslovne odluke. Baratanje svim tim podacima zahteva posebno znanje, pa su danas iskusni kontroleri jedno od najtraženijih zanimanja u kompanijama.

Na ovom skupu pod nazivom „4. ICV Kongres kontrolera - Kontroler za 21. vek“ predstavljena su iskustva i primene kontrolinga u Srbiji, okruženju i svetu, a među njima i značajni primer iz prakse kompanije Canon- “Prilagodljivo rešenje upravljanja štampanjem radi veće produktivnosti rada i bezbednosti podataka u Coca-Coli HBC”.

Cilj kompanije bio je poboljšati efikasnost u svim oblastima štampanja, a najbolji odgovor dale su upravo kompanije Canon i Perihard, ovlašćeni partner. Novim rešenjem upravljanja štampanjem, koje je dato u veoma kratkom roku, uniFLOW štampanje je postalo transparentnije za rukovodioce odeljenja, a obračun troškova po troškovnim mestima i pored kompleksnosti, jednostavniji i brži. Funkcionalnost višefunkcijskih Canonovih uređaja je maksimalno dobro iskorišćena, što se svakako odražava i na produktivnost zaposlenih. Upravo iz tih razloga Canonov dobar primer iz prakse dao je osnovne smernice svima onima koji žele da uvedu novi način analize poslovanja i nemačku filozofiju ostvarivanja ciljeva- kontroling, koji menadžerima omogućava da donosu kvalitetnije odluke.