Kompanija Dell EMC lansirala novu generaciju PowerEdge servera

Beograd, 14. jul 2017. godine – Kompanija Dell EMC lansirala je novu generaciju najprodavanijih servera, koji će korisnicima omogućiti lakšu i bržu IT transformaciju. Nedavno prikazani na Dell EMC World 2017 događaju, nagrađivani PowerEdge serveri četrnaeste generacije dizajnirani za Intel® Xeon® Scalable procesore pružaju automatizovanu i sigurnu platformu za tradicionalne cloud sisteme koji omogućavaju najbrži put do digitalne transformacije.

Dell EMC PowerEdge

Nedavno istraživanje koje je sprovela kompanija Dell EMC, pokazuje da kompanije koje su najdalje otišle u IT transformaciji imaju sedam puta veće šanse da se brže i bolje pozicioniraju na tržištu, ali im je za to neophodna savremena infrastruktura koja će poboljšati efikasnost i modernizovati njihovo poslovanje. Upravo nova generacija PowerEdge servera predstavlja odgovor kompanije Dell EMC na ovakve zahteve korisnika na tržištu.

Dell EMC PowerEdge

„Moderna infrastruktura i PowerEdge serveri četrnaeste generacije omogućavaju korisnicima bržu IT transformaciju i prilagođavanje promenama na tržištu. Cilj kompanije Dell EMC je da ulaganjem u nove proizvode, stalnim inovacijama i razvijanjem cyber-resilient koncepta omogući korisnicima da ostvare pun poslovni potencijal”, rekla je Ashley Gorakhpurwalla, direktorka u sektoru za razvoj servera u kompaniji Dell EMC. Unapređene performanse na PowerEdge serverima omogućavaju kompanijama da zadovolje njihove potrebe i da se prilagode tržištu. Novi Dell EMC PowerEdge portfolio pomaže kompanijama da poboljšaju obradu i skladištenje podataka, ubrzaju pokretanje virtualnih mašina i unaprede postojeće aplikacije.

Dell EMC PowerEdge

Automatizacija PowerEdge servera omogućava IT profesionalcima da se fokusiraju na kritične zadatke koje direktno utiču na korisnika i poslovanje. OpenManage Enterprise sistem sa moćnom RESTful aplikacijom nudi mogućnosti i opcije za automatizaciju, ažuriranje, praćenje i održavanje servera. Ovaj sistem omogućava i jednostavnije upravljanje serverom, bolje performanse i korišćenje interfejsa, a ProSupport Plus i SupportAssist tehnologiju doprinose i do 90 odsto bržem rešavanju problema.

Bezbednost servera i zaštita korisnika su prioriteti u poslovanju kompanije Dell EMC. U protekle dve godine, kompanija Dell EMC je stekla poverenje kod velikog broja korisnika PowerEdge servera kojima svakodnevno omogućava da putem Cyber-resilient koncepta otkriju grešku, poprave, zaštite ili prekinu rad PowerEdge servera. Bezbednost servera i sigurnost podataka moguća je putem opcija kao što su „boot“ sistema, koji pruža dodatnu sigurnost, potom „zaključavanja“ sistema koja je jedinstvena za PowerEdge servere, kao i „brisanje“ sistema koji korisnicima omogućava laku popravku, kao i brisanje podataka sa memorijskih uređaja.

U saradnji sa kompanijom Intel, kompanija Dell EMC spojila je PowerEdge servere četrnaeste generacije i Intel® Xeon® Scalable procesore koji pružaju korisnicima više memorije, bolje performanse i jednostavnije skladištenje. Novi, raznovrsni PowerEdge portfolio obuhvata servere za kompanije svih profila i omogućava korisnicima da zadovolje potrebe i prilagode se tržištu koje se svakim danom sve više razvija.

  • Dell EMC PowerEdge R640 – idealan za razmenu i skladištenje velike količine podataka u 1U/2 platformi
  • Dell EMC PowerEdge R740 – namenjen zahtevnijim korisnicima, pravi balans između skladištenja, brzine aplikacija i utiče na fleksibilnost konfiguracije na 2U/2S platformi
  • Dell EMC PowerEdge R740XD – platforma 2U/2S ima najbolje performanse kada je u pitanju skladištenje velike količine podataka za programske aplikacije
  • Dell EMC PowerEdge R940 – platforma 3U/4S namenjena je za skladištenje velike količine podataka u veoma zahtevnom radnom okruženju kao što su planiranje poslovnih resursa (ERP), e-trgovina
  • Dell EMC PowerEdge M640 and FC640 – dizajniran za Balde i Modular pratforme visokih preformansi
  • Dell EMC PowerEdge C6420 – idealan za kompjutere visokih performansi sa velikom količinom podataka na platformi Modular 2U/8S