Kompanija Globecast nastavlja partnerstvo sa kompanijom SES u vezi sa distribucijskim uslugama kompanije Orange Romania

Luksemburg, 8. januar 2018., – Kompanija Globecast, koja pruža globalna rešenja za medije, s kompanijom SES nastavlja partnerstvo vezano za distribucijske usluge vrhunskog televizijskog sadržaja koje, koristeći satelitski kapacitet kompanije SES, pruža kompaniji Orange Romania.

Kompanija Globecast će u sklopu višegodišnjeg produženja saradnje, koje je objavila kompanija SES, unajmiti više transpondera koji se nalaze na satelitu ASTRA 5B, smeštenom na poziciji 31,5 stepeni istočno, u svrhu pružanja usluga kompaniji Orange Romania. Kompanija Orange Romania koristi kapacitet kako bi emitovala 112 kanala, od čega 52 u HD-u, koristeći DVB-S2 i MPEG-4 tehničke standarde. Kompanija Globecast osigurava distribuciju, enkripciju i kodiranje za celokupni TV paket, kao i transport signala do komunikacionih poveznica za satelit ASTRA 5B.

Vrhunska televizijska ponuda kompanije Orange Romania predstavljena je u junu 2013. godine uz podršku kompanije SES, koristeći snagu i širok doseg satelita ASTRA 5B za distribuciju HD kanala putem najmanje antene na rumunskom tržištu. Na posebno konkurentnom tržištu, s 98 odsto penetracije pay-TV-a i pet operativnih DTH platformi, satelitska platforma Orange TV-a je od predstavljanja eksponencijalno rasla. „Blisko smo sarađivali s kompanijom SES, a ovo je još jedan primer pogodnosti koje ovo partnerstvo predstavlja za naše korisnike. Na ovako konkurentnom tržištu, kvalitet usluge ključni je faktor za postizanje uspeha. Sretni smo zbog nastavka ovog specifičnog dela partnerstva“, izjavila je Biljana Pumpalović (Biliana Pumpalovic) glavni direktor kompanije Globecast u Moskvi.

„Produženje sporazuma ističe ulogu satelita kao ključne infrastrukture za telekomunikacijske operatere u pružanju televizijskih paketa njihovim pretplatnicima“, izjavio je Martin Ornas-Kubacki (Martin Ornass-Kubacki) potpredsednik i glavni regionalni direktor kompanije SES Video. „Od početka pružamo podršku kompaniji Orange Romania za njihovu DTH uslugu, ne samo tehničku već i na području marketinga, a sve kako bi svoju ponudu promovisali u celoj zemlji. Vrlo smo zadovoljni nastavkom saradnje sa tako inovativnim partnerom, i činjenicom da možemo pomoći prilikom pružanja visoko kvalitetne usluge korisnicima.“

„Prilikom pružanja svih naših usluga iskustvo korisnika nam je u prvom planu, bilo da se radi o najopsežnijoj 4G mreži u zemlji ili sadržaju za koji pružamo pristup. Ponosni smo što možemo da omogućimo Orange Love konvergentne pakete svim domaćinstvima i uz našu postojeću ponudu usluga koje pružamo putem optike, ponudimo satelitsku televiziju. Nastavak partnerstva s kompanijama Globecast i SES uklapa se u ovu strategiju“, izjavio je Iv Martin (Yves Martin), glavni direktor marketinga kompanije Orange Romania.