Kompanija Kasperski Lab postala član OPC Fondacije

Kompanija Kaspersky Lab se pridružila OPC Fondaciji, globalnoj organizaciji koja utvrđuje standarde za prenos podataka i informacija. Budući da je postala član fondacije, kompanija Kaspersky Lab dobila je pristup svim OPC specifikacijama i alatima kako bi bezbednosno rešenje Kaspersky Industrial CyberSecurity podigla na viši nivo interoperabilnosti.

OPC predstavlja standard interoperabilnosti za sigurnu i pouzdanu razmenu podataka i informacija nastalih u industrijskoj automatizaciji i drugim industrijama. On osigurava neometan protok informacija između ICS platformi različitih proizvođača. Više od 460 industrijskih proizvođača i programera učestvuju u stvaranju niza specifikacija za OPC standard, a kompanija Kaspersky Lab će imati priliku da učestvuje u razvoju budućh OPC standarda koji se odnose na sajber bezbednost.

Članstvo u fondaciji takođe omogućuje kompaniji Kaspersky Lab da sprovede podršku za OPC UA okvir i koristiti OPC biblioteku u svojim industrijskim sajber bezbednosnim rešenjima. Kompanija sada ima pristup OPC Certification laboratoriji, gde se rešenje može testirati i obezbediti njegova neometana interoperabilnost sa svim karakteristikama protokola.

Kaspersky

Nakon završetka procesa sertifikacije, Kaspersky Industrial CyberSecurity će biti u stanju da se lako integriše u heterogeno industrijsko okruženje klijenata koji koriste OPC protokole. Ovo obezbeđuje OPC-kompatibilanu višeslojnu zaštitu SCADA servera, HMI panela, inženjerskih radnih stanica, PLC-a, mrežnih veza i drugih organizacionih i industrijskih elemenata.

Andrej Suvorov (Andrey Suvorov), direktor sektora za zaštitu kritične infrastrukture u kompaniji Kaspersky Lab, izjavio je: ,,Jedan od naših glavnih ciljeva jeste da osiguramo da naše rešenje za industrijsku sajber zaštitu zadovoljava zahteve organizacija širom sveta, uključujući i standarde interoperabilnosti. Kao novi član OPC Fondacije mi ne samo da činimo jedan veliki korak ka obezbeđivanju integrisane i usklađene zaštite za naše klijente, već doprinosimo i daljem razvoju standarda za industrijsku sajber zaštitu.“

Tomas Burke ( Thomas J. Burke),predsednik i izvršni direktor OPC Fondacije, pozdravio je pridruživanje kompanije Kaspersky Lab OPC Fondaciji: ,,Kompanija Kaspersky Lab je jedna od najznačajnijih kompanija koja se bavi sajber bezbednošču, gradeći snažna bezbednosna rešenja i pružajući usluge u različitim oblastima. Radujemo se njihovom aktivnom učešću u OPC Fondaciji zato što će joj pomoći da se uzdigne na viši nivo, i zato što će celoj OPC zajednici obezbediti proizvode i usluge u vezi sa sajber bezbednošću. Osim toga, proizvodi i usluge koje oni nude su jasno usmereni na rešavanje potreba IoT I IioT sektora, koje se konstantno menjanju.

Više informacija o portfoliju industrijskih sajber bezbednosnih rešenja kompanije Kaspersky Lab možete pronaći na veb stranici kompanije.