Kompanija Lenovo pojačava svoje prisustvo na tržištu data centara

Kompanija Lenovo nedavno je najavila pojačano prisustvo na tržištu data centara, predstavivši prošireni asortiman IT rešenja, uključujući i softverska rešenja sledeće generacije za skladištenje podataka, korporativnu ponudu mrežnih rešenja, najnovije servere visokih performansi, kao i pojačanu ponudu hiper-povezanih uređaja. Širi portfolio proizvoda omogućiće kompaniji Lenovo da igra značajniju ulogu na tržištu i ojačaće njenu sposobnost da pomogne klijentima da promene ekosistem data centara tako što će prihvatiti nove tehnologije kao što je infrastruktura na cloud-u, big data, i druga analitička rešenja. Kompanija Lenovo je predstavila mnoga od ovih rešenja na ovogodišnjoj Tech World konferenciji koja je održana u San Francisku, 9. juna.

Nove ponuda demonstrira sposobnost kompanije Lenovo da iskoristi partnerstvo sa industrijskim liderima, kao i nekim od najveći startap kompanije, kako bi klijentima obezbedila najbolja moguće rešenja koja će poboljšati produktivnost i smenjiti troškove. Ova rešanja obezbeđuju korisnicima veću fleksibilnost da izaberu adekvatna rešenja za napredna IT okruženja.

„Ovaj značajno proširen portfolio Lenovo proizvoda predstavlja posvećenost kompanije cilju da kreira značajne i korisne inovacije u oblasti data centara, u jednom otvorenom ekosistemu”, izjavio je Tom Šel (Tom Shell), viši potpredsednik jedinice za data centre u kompaniji Lenovo. „Pomoću najnovijih poboljšanja u pogledu performansi servera, SDS skladišnih sistema, hiper-povezanih uređaja i mrežnih rešenja, Lenovo želi da u potpunosti promeni svet data centara”.

Nova skladišna rešenja u kategoriji Software Defined Storage

Kompanija Lenovo je kreirala novi i inovativni Software Defined Storage (SDS) program, koji se je nazvala StoreSelect, pri čemu je sarađivala sa nezavisnim proizvođačima softvera kako bi integrisala njihov SDS softver sa Lenovo hardverskim rešenjima. Uz podršku kompanije Lenovo na svim nivoima, ova rešenja omogućuju jednostavno i pouzdano instaliranje skalabilnih rešenja za skladištenje. Prva ponuda koja je obuhvaćena ovim programom, Lenovo Storage DX82006N i DX8200C, ima integrisane SDS softvere kompanija Nexenta Systems Inc. i Cloudian Inc., i predstavlja odličnu investiciju za klijente kada su u pitanju rešenja za skladištenje.

Pored StorSelect rešenja, kompanija je takođe predstavila prve Lenovo brendirane sisteme za skladištenje srednjeg ranga - novu V seriju koji čine SAN skladišni sistemi od 12Gb. V3700 V2 i V5030 predstavljaju fleksibilna hibridna SAN rešenja koja pomažu klijentima da pouzdano i po pristupačnoj ceni regulišu svoje IT operacije kako bi poboljšali ekonomiju skladištenja u kompanijama. Lenovo će početi sa isporukom V serije u junu 2016.godine.

Novi operativni sistem za umrežavanje i proširena ponuda kroz Juniper partnerstvo:

Kompanija Lenovo obnovila je svoju ponudu korporativnih mrežnih rešenja sa proširenom ponudom i većim mogućnostima, omogućujući klijentima da u svojim organizacijama instaliraju sveobuhvatna rešenja. Kompanija je predstavila operativni sistem nove generacije za umrežavanje, Lenovo Cloud NOS, koji nudi nove funkcionalne opcije koje povećavaju izdržljivost, skalabilnost cloud-a i programiranje. Ovaj operativni sistem biće dostupan klijentima nakon 17. juna.

Pored toga, Lenovo je otkio nove detalje u vezi sa globalnim, strateškim partnerstvom sa kompanijom Juniper Networks, koje je objavljeno početkom ove godine. Ove dve kompanjje potpisale su distributerski ugovor prema kojem će Lenovo imati u ponudi proizvode kompanije Jupiter Networks, kao što su EX2300 i EX4550 eternet prekidači i QFX10002-72Q „spine aggregation“ prekidači za data centre. Lenovo će prodavati ove Juniper proizvode u sklopu integrisane ponude Lenovo portfolija koji takođe uključuje proizvode za upravljanje data centrima. Juniper proizvodi u sklopu ponude kompanije Lenovo biće dostupni u trećem kvartalu 2016. godine.

Najnoviji serveri visokih preformansi postavljaju nove granice

Kompanija Lenovo obnovila je ponudu x3850 i x3950 X6 servera novim verzijama koje sadrže najnovije Intel Xeon E7-4800 i E7-8800 v4 procesore, koji isporučuju do 39 odsto brže performanse u odnosu na prethodne generacije. Uz memorijsku podršku do 12TB, ova moćna ponuda kreirana je za kritična okruženja kao što su memorijske aplikacije SAP HANA ili Hadoop, kao i za velike virtualizacione projekte, big data projekte i analitička opterećenja.

Lenovo x3850 X6 i x3950 nude brze performanse, pri čemu postavljaju nove industrijske standarde u čak 17 kategorija. Pored toga, novi serveri imaju inovativni i modularni dizajn, tako da ih klijenti brzo i ekonomično mogu nadograđivati i održavati, što obezbeđuje veoma fleksibilnu infrastrukturu data centara. Ovi serveri će biti dostupni tokom juna 2016. godine.

Moćan x3850 X6 server kompanije Lenovo koji koristi Intel Xeon E7-8890 v4 procesor i radi na Windows operativnom sistemu, pruža poboljšanje preformansi za više od 33 odsto u odnosu na prethodnu generaciju Lenovo sistema, u poređenju sa SAP SD 2 standardnom referentnom tačkom. Pored toga, ovi novi serveri omogućuju proširenje memorije od čak 33 odsto za SAP S/4HANA rešenja, 8TB konfiguracijama sa SAP HANA SPS12. Pomoću ove inovacije, klijenti mogu da prošire svoj SAP S/4HANA trag, pri čemu imaju brži pristup podacima, koji su im neophodni kako bi upravljali svojim digitalnim preduzećima.

Proširen portfolio HX serije hiper-povezanih uređaja:

Lenovo je najavi znacajno prošireni portfolio HX serije hiper-povezanih uređaja, zasnovanih na softveru kompanije Nutanix, kao i najnovijoj tehnologiji kompanije Lenovo kada su u pitanju serveri, kako bi obuhvatio širi spektar različitih opterećenja i troškova instalacije. Nova ponuda kompanije Lenovo obuhvata:

  • The HX1000 seriju za udaljene kancelarije/filijale
  • HX2000 seriju za mala i srednja preduzeća, sa novim Nutanix Xpress softverom (najavljen 24. maja)
  • Integraciju najnovije platforme Lenovo servera u okviru HX3000 serije, rešenje optimizovano za VDI i manja opterećenja virtuelizacije, kao i u okviru HX5000 serije, verzije optimizovane za veća opterećenja virtuelizacije servera.

Ovi novi uređaji značajno će proširiti portfolio Lenovo hiperpovezanih uređaja, koji takođe uključuje HX7000 seriju optimizovanu za baze podataka i druga I/O intezivna opterećenja. Ovi proizvodi biće dostupni početkom trećeg kvartala 2016. godine.