Kompanija Lenovo predstavila novi portfolio personalnih računara, tableta i monitora za krajnje korisnike

Avgust, 2019. – Kompanija Lenovo je ususret jednom od najvećih svetskih sajmova potrošačke elektronike, IFA, predstavila poslednju liniju uređaja za krajnje korisnike za 2019. godinu. Svaki od njih predstavlja primer pametnijeg uređaja po pristupačnoj ceni osmišljenog za „mainstream“ kupce. Reč je o laptopovim, monitorima, tabletima i „all-in-one“ desktop računarima, koji omogućuju bolja iskustva i istovremeno mame poglede.

Kada personalni uređaji na koje se oslanjamo za umreženost, zabavu i veću produktivnost postanu pametniji, prvo što ćemo verojatno primetiti su dodatne pogodnosti. Osmišljavanjem intuitivnih, prilagodljivih funkcija koje štede vreme pokazujemo kako pametni proizvodi poboljšavaju kvalitet života i dobrobit ljudi. Neke od najnovijih inovacija koje će biti predstavljene na godišnjem događanju Tech Life koji se održava tokom IFA sajma uključuju sledeće proizvode.

Ultra-Slim i Ultra Smart 

Kada vam je potreban tanak, lagan i pouzdan laptop koji izvrsno radi i zbog kog nećete potrošiti previše, dva nova 13-inčna Windows 10 Lenovo IdeaPad laptopa, s do Intel Core mobilnim procesorom desete generacije, mogućnošću nadogradnje memorije do 16GB DDR4, izrađena su kako bi vam pomogla da lako izvršavate vaše onlajn zadatke, pružajući vam više vremena za gledanje omiljenih serija s do NVIDIA GeForce MX250 grafičkom karticom.

Lenovo IdeaPad S340

Sa samo 1,3 kilograma težine, 13-inčni Lenovo IdeaPad S340 je pametan izbor s fokusom na vrednosti, dostupan je u tri zabavne boje, dizajniran da ga lako smestite u torbu. S Dolby Audio™, mikrofonima okrenutim prema napred i tišim, inteligentnim izduvnim ventilatorima, vaš laptop će biti hladniji nego ikad ranije, a sa autonomijom baterije do 8 sati 2 , vaš laptop će raditi duže.

Lenovo IdeaPad S540

Izuzetno tanak, potpuno od aluminijuma, Lenovo IdeaPad S540 postavlja standarde visokokvalitetnim QHD displejom, Dolby Audio™ i izborom između tri super nijanse. Spreman za sve, IdeaPad S540 ima funkciju brzog punjenja (RapidCharge) 3 , kao i mogućnosti glasovnih usluga Cortana i Alexa 4 . Pokreću ga procesori Intel Core i7 desete generacije ili AMD Ryzen™ 7, a ovaj vrhunski uređaj koristi i Windows Hello i IR kameru sa senzorom na pokret za pametniju interakciju i „hands-free“ prijavu putem biometrijske autentifikacije.

Putem ekskluzivne Q-Control 5 funkcije kompanije Lenovo, ručno birajte način rada između uštede i performansi, na osnovu na vaših potreba. Kako funkcioniše ova jedinstvena AI funkcija? Kada je uključena, Q-Control koristi mašinsko učenje za nadgledanje zadatka u pozadini i termalnih atributa vašeg uređaja za samostalnu kontrolu ventilatora i optimizaciju dužeg trajanja baterije. Na primer, ljubitelji filmova će ceniti opciju sa slabijom snagom i tišim radom ventilatora, dok će ljudi koji kreiraju sadržaj uživati u opciji „turbo-boosting“ za bržu reakciju računara.

Inspiriran prirodom, izrađen za intenzivno radno opterećenje

Lenovo IdeaCentre A540

Prelepo dizajniran kako bi oponašao uravnoteženu asimetriju stabla čempresa, Lenovo IdeaCentre A540 je novi, moderan, „all-in-one“ Windows 10 desktop računar s ekranom visoke rezolucije koji dolazi u dve veličine, 24-inča i 27-inča. Pametna, funkcionalna baza može bežično puniti vaš Qi® sertifikovani mobilni uređaj 6 , čak i kada je vaš PC uređaj ugašen. Metalni čelični stalak IdeaCentre A540 lagano je nakrivljen i bilo koji radni prostor čini elegantnim i modernim. Njegova pametna IR kamera koja se izvlači, dolazi s integrisanim TrueBlock bezbednosnim poklopcem koji pruža dodatan nivo bezbednosti, dok uski dizajn okvira i zadnji kolektor kablova daje ovom neverovatnom desktop računaru besprekoran, elegantan izgled.

Lenovo IdeaCentre A540

S procesorom do i7 Intel® Core™ devete generacije i diskretnom AMD Radeon™ grafičkom karticom, IdeaCentre A540 27-inčni model ima opciju QHD desktopa visoke rezolucije koji pruža živopisne boje, dok JBL by Harman zvučnici omogućuju čist stereo zvuk koji omogućuje Dolby Audio. Takođe je dostupna opcija s AMD Ryzen procesorom u 24-inčnom modelu dok je funkcija ekrana osetljivog na dodir u 10 tačaka opcionalna za obe veličine ekrana.

Digitalni saputnici koje ćete obožavati

Za one koji preferiraju drugi operativni sistem (OS), novi Lenovo Chromebook laptopovi su pametna kupovina i neverovatno jednostavni za korišćenje. Ne zahtevaju postavljanje, samo se prijavite s Google® nalogom i istražite novi svet intuitivnih računarskih iskustava s milionima aplikacija dostupnih u Google Play™ prodavnici. Osmišljen je imajući u vidu modu, funkcionalnost i više zabave u pokretu, a kreativne osobe mogu izraziti svoj lični stil s izborom između pet boja i različitih veličina ekrana.

Lenovo ChromeBook C340

Lenovo Chromebook C340 je novi 2 u 1 tanki laptop koji spaja mnoštvo pametnih funkcija Chrome operativnog sistema u neverovatan prenosni paket i dolazi u veličini od 11 inča, manjem od veličine A4 papira. Dostupan u Sand Pink i Platinum Grey bojama s fleksibilnim 360 šarkama i ekranom na dodir. Okrenite svoj Lenovo Chromebook C340 doslovno pod bilo kojim uglom i koristite ga za zabavu ili posao, ili izaberite veći, 15-inčni model s više prostora za skladištenje (do 128 GB eMMC), prikladnom numeričkom tastaturom, opcionalnom tastaturom s pozadinskim osvetljenjem i do Intel Core i3 mobilnim procesorom. Chromebook se može sinhronizovati s vašim Android tabletima i mobilnim telefonima putem Google naloga kako biste bezbedno čuvali vaš sadržaj na uređaju ili cloud servisu.

Lenovo ChromeBook C340

Tražite laptop na neverovatno brzom Chrome operativnom sistemu koje pruža najbolje od oba sveta? Isprobajte Chromebook S340 s opcijom Intelovih procesora, ugrađenom zaštitom od virusa i autonomijom baterije do 10 sati na jednom punjenju 7 . Ovaj tanki laptop dizajniran je tako da istovremeno možete da pokrenete sve vaše omiljene aplikacije. Njegov 14-inčni FHD IPS ekran je osetljiv na dodir, ima uzak okvir i omogućuje da gledate velike slike, a ne opterećuje težinom od samo 1,4 kilograma.

Lenovo ChromeBook S340

Pokažite više ljubavi vašem računaru

Ukoliko imate velike ideje koje biste podelili i ne želite da budete ograničeni samo na ekran vašeg laptopa, naša pametnija rešenja pomažu korisnicima da ostanu povezani. Dakle, bilo da morate da poboljšate izgled kancelarije ili želite da vaš prostor za zabavu i igranje izgleda nepretenciozno, novi korisnički monitori idealni su za one koji moraju (ili žele) da provedu dugo vremena ispred ekrana.

Lenovo L28u

Novi „mainstream“ Lenovo L28u monitor donosi 28-inča živopisnih boja sa širokougaonim prikazom 4k In-Plane Switching (IPS), savršenom rezolucijom, ultra tankim okvirom koji transformiše kućno gledanje i korišćenje računara. Ako vaš uređaj ima grafičku karticu AMD Radeon, može vam pomoći da eleminišete seckanje i prekid slike na ekranu pomoću AMD Radeon FreeSync tehnologije 8 za prijatno iskustvo prilikom igranja. Nagnite monitor na način koji najbolje odgovara vašem uglu gledanja i oslonite se na naš TÜV Rhineland Eye Comfort sertifikovani displej koji nema odsjaj i smanjuje umor očiju.

Lenovo G34w

Svi znaju da pametniji gejmer ima opremu visokih performansi, a teško je nadmašiti gejming monitor koji ima zakrivljenost od 1500R i s ultra-široki 21:9 format prikaz, vodeći u industriji. Impresivan za ljubitelje filmova, ali i strastvene gejmere, Lenovo G34w gaming monitor ima neverovatne performanse s 34- inčnom WQHD (Wide Quad High Definition) slikom koja pruža zadivljujuću jasnoću i „super-size“ iskustvo.

Pametnije deljenje je za porodicu

Kompanija Lenovo predstavlja drugu generaciju „mainstream“ Android tableta, Lenovo Tab M7 i Lenovo Tab M8 sa Wi-Fi i LTE mogućnostima. Savršen za domaćinstva u kojima postoje milenijalaci koji žele da ostanu povezani, u okviru budžeta i da se zabavljaju neverovatnim multimedijskim sadržajem, ovi tableti su izrađeni u potpuno metalnom okviru što im daje vrhunski izgled i osećaj – a sada ih je lakše deliti sa najmlađim članovima vaše porodice.

Lenovo

Kompanija Lenovo pomoću Kid’s Mode 3.0 omogućuje porodicama donošenje pametnijih odluka u izboru tableta. Porodice sada mogu svakom detetu osigurati vlastiti nezavisni nalog, prilagođen njegovim željama i preferencijama, uz aplikacije koje odgovaraju godinama i bogati sadržaj, kao što su zabavne igre, pesme, knjige i audio-knjige.

Lenovo Tab M7

Lenovo Tab M8 pruža do 12 sati reprodukcije video materijala 9 , dok Tab M7 omogućuje celodnevnu upotrebu sa do 10 sati reprodukcije video materijala 9 . Od sada, nova serija Lenovo M tableta takođe je TÜV Rheinland sertifikovana, pružajući istinsku zaštitu za oči putem tehnologije posebnog svetla i displeja koji umanjuju štetno plavo svetlo kako bi umanjili naprezanje očiju, čime zabava nikad ne mora da prestane. Porodično filmsko veče je upravo postalo bolje. Više informacija o novim Lenovo M7 i M8 možete pronaći na blogu.

Dostupnost i cena

EMEA regija:

  • 13-inčni IdeaPad S540 laptop će biti dostupan početkom oktobra 2019, s početnom cenom od 799,00 eura (PDV uključen). 1

  • 13-inčni IdeaPad S340 laptop trenutno nije dostupan u EMEA regiji, a dostupnost i cena će zavisiti od tržišta. 1

  • 24-inčni IdeaCentre A540 s početnom cenom od 799,00 eura (PDV uključen) i 27-inčni model s početnom cenom od 999,00 eura (PDV uključen) će biti dostupni početkom septembra 2019. 1

  • 11-inčni Lenovo Chromebook C340 preklopni laptop će biti dostupan početkom avgusta 2019., s početnom cenom od 299,00 eura (PDV uključen); 15-inčni model će biti dostupan početkom septembra 2019, s početnom cenom od 449,00 eura (PDV uključen).

  • 14-inčni Lenovo Chromebook S340 laptop će biti dostupan početkom avgusta 2019, s početnom cenom 299,00 eura (PDV uključen).

  • 28-inčni Lenovo L28u​ monitor bit će dostupan početkom oktobra 2019, s početnom cenom od 349,00 eura (PDV uključen).

  • 34-inčni Lenovo G34w gaming monitor bit će dostupan početkom februara 2020, s početnom cenom od 599,00 eura (PDV uključen).

  • ​Lenovo Tab M7​ bit će dostupan početkom oktobra 2019, s početnom cenom od 99,00 eura (PDV uključen).

  • Lenovo Tab M8​ s HD prikazom s početnom cenom od 139,00 eura (PDV uključen) i model s FHD prikazom s početnom cenom od 159,00 eura (PDV uključen) će biti dostupni početkom oktobra 2019.