Kompanija Lenovo proslavila 25. rođendan legendarnog ThinkPad laptopa!

RESEARCH TRIANGLE PARK i YOKOHAMA – 6. oktobar 2017. – Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) juče je proslavila 25. rođendan legendarnog ThinkPad laptopa, u Yamato centru u Japanu, mestu gde je prvi put i napravljen ovaj legendarni laptop. Kako bi adekvatno obeležila ovaj jubilej, kompanija je napravila ograničenu seriju rođendanske verzije laptopa koja oslikava inovativnost kompanije kada je u pitanju dizajn i tehnologija. ThinkPad Anniversary Edition 25 predstavlja savremenu verziju tradicionalnog dizajna i sadrži određene „retro“ karakteristike kao što su osvetljena ThinkPad tastatura sa 7 redova, tasteri za jačinu zvuka, LED lampice kao indikatori i logo u više različitih boja.

Lenovo ThinkPad

Proces dizajniranja ovog modela počeo je 25. juna 2015., pri čemu su društvene mreže bile korišćene kao jedan od kanala za prikupljanje informacija i mišljenja od ThinkPad fanova širom sveta. Pored klasičnih funkcija, ThinkPad Anniversary Edition 25 predstavlja potpuno moderan laptop. Pokreće ga Intel Core i7-7500U procesor sa diskretnom NVIDIA GeForce 940MX grafikom i 14-inčnim Full HD ekranom osetljivim na dodir.

25 godina bezkompromisnih inovacija

Prvobitni ThinkPad 700c dizajnirao je Ričard Saper (Richard Sapper), a napravljen je u Yamato centru u Japanu, 5. oktobra 1992. godine. Inspirisan tradicionalnom japanskom bento kutijom, 700C je bio početak neverovatnog putovanja. U razmaku od nekoliko meseci osvojio je više od trista nagrada i postao statusni simbol za predsednike i izvršne direktore.

Lenovo ThinkPad

Nakon 130 miliona prodatih jedinica, ThinkPad je postao ikona u IT industriji. Pomagao je istraživačima da dođu do udaljenih mesta na Zemlji, bio je sastavni deo brojnih misija u svemir i pomogao mnogim kompanijama da se razviju. Za ovu priliku, kompanija je prikupila neke od brojnih priča koje pokazuju na koji način je ThinkPad promenio svet. „ThinkPad dizajn predstavlja snažnu sinergiju između oblika i funkcionalnosti. On predstavlja balans sofisticirane estetike, pažljivo kreiranog korisničkog iskustva i svetski priznatih inžinjerskih rešenja, kako bi finalni proizvod bio vrhunskog kvaliteta, izjavio je Dejvid Hil (David Hill), nekadašnji direktor dizajna u kompaniji Lenovo. „25 godina nakon predstavljanja originalnog 700C modela, najnoviji X1 Carbon korisnici odmah prepoznaju kao ThinkPad.

ThinkPad za 50. rođendan – Šta sledi?

Kako je tehnologija napredovala eksponencijalnom brzinom, dizajneri i inženjeri koji su zaslužni generacije ThinkPad laptopova ostali su verni konceptu unapređenja mobilnog računarstva uz očuvanje originalnog koncepta uređaja. Od ThinkPad 701C sa „butterfly“ tastaturom do „2 u 1“ konvertibilnog X1 Yoga laptopa, konstantna potraga za savršenstvom je od ThinkPad-a napravila najbolji poslovni laptop računar svih vremena. Tokom narednih dvadeset pet godina, ThinkPad je nastavio da se razvija, dobija nove i inovativne karakteristike i korisnicima isporučuje najsavremenije tehnologije. Arimasa Naitoh, bivši direktor Yamato centra, poznatiji i kao „otac“ ThinkPad računara, čvrsto veruje da je budućnost u sigurnim rukama.

Citati

„ThinkPad je uneo revoluciju u način na koji radimo stvari. Posao, obrazovanje, zdravstvo, lanac snabdevanja, transport i finansije su samo neki od segmenata koji su u poslednjih dvadeset pet godina transformisani mobilnim računarstvom, izjavio je Đanfranko Lanci (Gianfranco Lanci), predsednik i glavni operativni direktor kompanije Lenovo. „Sledećih dvadeset pet godina predstavljaju priliku za nove generacije da otkriju sve prednosti ThinkPad-a. Dokle god postoje oblasti u kojima su korisnici laptop računara nezadovoljni, postojaće i ThinkPad da ih uveri u suprotno.

Lenovo ThinkPad

Naša decenijska saradnja sa kompanijom Lenovo je pokrenula brojne inovacija kada je u pitanju mobilno računarstvo, a samim tim promenila i poslovno okruženje, izjavio je Džim Džonson (Jim Johnson), potpredsednik sektora za klijentske računarske sisteme u Intel korporaciji. „Od 1992. godine i ThinkPad 700C modela do današnjih laganih, povezanih X1 modela koje korisnici mogu svuda da nose sa sobom, naše tehnologije omogućile su kompanijama da postanu mobilnije i dostupnije, bez obzira na lokaciju.

Lenovo ThinkPad

„Bila je privilegija raditi kao partner sa ThinkPad timom kako i učestvovati u procesu unapređenja tehnologije, od prvobitnih ThinkPad prenosivih računara sa Windows 3.1 operativnim sistemom do najnovijeg ThinkPad X1 Yoga modela koji obezbeđuje najsavremenije korisničko iskustvo na Windows 10 operativnom sistemu, izjavio je Piter Han (Peter Han), potpredsednik sektora za partnerska rešenja u Mucrosoft korporaciji. „Radujemo se našoj daljoj saradnji sa kompanijom Lenovo kako bismo isporučili nova iskustva kao što su mešovita stvarnost i veštačka inteligencija koja će ThinkPad korisnicima pomoći da postignu još više.

Cena i dostupnost:

ThinkPad Anniversary Edition 25 biće dostupnim na određenim tržištima, a njegova cena iznosiće 1899 američkih dolara.