Kompanija LG predstaviće svoje inovativne i moćne nove monitore na sajmu CES 2017

Beograd, 14. decembar 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG), kao industrijski lider u oblasti proizvodnje monitora, prepoznatljiva je po upotrebi i implementaciji najnovijih tehnologija u svoje uređaje visoke rezolucije. Predstavljanjem novih modela monitora UHD 4K 32UD99, 34UM79M i 34UC99 na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) 2017 u Las Vegasu sledećeg meseca, LG nastavlja da pomera granice u ovoj industriji.

Poboljšan kvalitet slike omogućen upotrebom HDR tehnologije prepoznatljiv je čak i običnim korisnicima, pa proizvođači koriste sav potencijal ove obećavajuće tehnologije. Emitujući sliku visokog kvaliteta i izuzetno jarke boje, monitori kompatibilni sa HDR tehnologijom privući će kreativce i gejmere, ali i sve ljubitelje kvalitetne slike.

LG 32UD99

Kako bi išao u korak sa vrtoglavim prodorom HDR sadržaja, LG UHD 4K 32UD99 monitor dijagonale 32 inča podržava HDR10 standard, koji omogućava viši nivo osvetljenosti i prikaz široke palete boja. Kompatibilnost sa HDR10 standardom, stoga, omogućava korisnicima da jednostavnije obrađuju slike i uživaju u gledanju video materijala. Model 32UD99 opremljen je i IPS panelom i displejem koji poseduje 95 odsto DCI-P3 raspona boja. Osim toga, monitor podržava i True Color Pro opciju za preciznu reprodukciju boja, što ga čini idealnim za kreatore medijskog sadržaja. Nedavno je lansirana i nova generacija HDR konzola, a model 32UD99 spreman je da odgovori na sve zahtevnije potrebe gejmera širom sveta. Svojim elegantnim profilom, model 32UD99 privlači pažnju čak i kada je isključen. Osim toga, za emitovanje slika na 4K displeju, punjenje laptop računara ili istovremeni prenos podataka, zadužen je USB Type-C konektor, pa je broj kablova neophodnih ovom monitoru drastično smanjen. U 32UD99 monitor su ugrađeni i zvučnici sa LG Rich Bass tehnologijom, koji će omogućiti kompletan audio doživljaj.

Na sajmu CES 2017 LG će predstaviti i 21:9 UltraWide™ Mobile + Monitor 34UM79M sa dijagonalom od 34 inča. Ovo je prvi multimedijalni Chromecast monitor koji omogućava svojim korisnicima da sadržaj sa mobilnih telefona, poput omiljenih filmova, muzike i kompjuterskih igrica gledaju i slušaju direktno na monitoru. Ovaj UltraWide monitor omogućava vlasnicima i da simultano upravljaju računarom i mobilnim telefonom, koristeći samo jedan ekran. Na sličan način, opcija Dual Controller Plus omogućava upravljanje računarom i smart telefonom ili tabletom pomoću jedne tastature i miša.

Osim LG UltraFine™ 5K i 4K monitora, u Las Vegasu će biti predstavljen i 21:9 UltraWide 34UC99, gejming monitor od 34 inča, opremljen AMD FreeSync tehnologijom, kao i funkcijama 1ms Motion Blur Reduction, Dynamic Action Sync i Black Stabilizer upotrebljenim kako bi se postiglo vrhunsko iskustvo za gejmere.

„Kako bismo zadržali vodeću poziciju na tržištu, naši zaposleni neumorno rade na inkorporiranju najnovijih tehnologija i trendova u naše monitore“, izjavio je Brian Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

„LG je posvećen proizvodnji inovativnih, premium monitora, od modela visokih rezolucija kompatibilnih sa HDR tehnologijom do UltraWide monitora optimizovanih za multitasking i gejming.“ Posetioci CES sajma imaće priliku da obiđu LG štand (Las Vegas Convention Center Booth #11100, Central Hall) i pogledaju najnovije monitore ove kompanije. Za više informacija o proizvodima koje će kompanija LG predstaviti na sajmu CES 2017 posetite www.LGnewsroom.com/CES2017.