Kompanija PlanRadar udvostručila prihode u 2019. i planira rast od 300% u 2020. godini

Beograd, 14. januar 2020. – Kompanija PlanRadar, ekspert za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i u oblasti nekretnina, u 2019. godini je nastavila sa rastom i udvostručila prihode u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, povećan je i broj zaposlenih i kompanija trenutno zapošljava 80 ljudi širom sveta, uključujući tu i prodajno osoblje, što je dvostruko više u odnosu na 2018. godinu. Tokom prethodne godine, kompanija PlanRadar se proširila i na nova tržišta otvaranjem dve nove kancelarije - jedne za područje Velike Britanije u Londonu i druge u Zagrebu, za region Jugoistočne Evrope. Sjajne rezultate kompanije u 2018. i 2019. godini prepoznao je veliki broj profesionalaca i stručnjaka, što je, između ostalog, rezultovalo i u nedavnom priznanju EY Preduzetnik godine Austrija, gde je kompanija PlanRadar dobila nagradu u Startap kategoriji.

PlanRadar

„Od osnivanja kompanije PlanRadar 2013. godine, imali smo konstantan rast i sada imamo oko 6.000 klijenata iz 43 zemlje, dok se aplikacija svake nedelje koristi na više od 25.000 projekata, širom sveta. Kao rezultat kontinuiranog rasta, zajedno sa prisustvom u DACH regionu, otvorili smo dva nova predstavništva - Zagreb i London, a planiramo i dalju ekspanziju u 2020. U kompaniji PlanRadar čvrsto verujemo da probleme naših korisnika možemo rešiti najinovativnijim putem, koji podrazumeva i pristupačnost, praktičnost i bezbednost. Pored toga, imamo odvažan plan da u 2020. godini sprovedemo rast od 300% u odnosu na 2019. godinu”, rekao je Domagoj Dolinšek, jedan od osnivača i generalni direktor kompanije PlanRadar.

PlanRadar

Kao SaaS (Softver kao usluga) rešenje, PlanRadar svojim korisnicima obezbeđuje stalna inovativna ažuriranja proizvoda, koja su dostupna u sklopu osnovne pretplate - kao što je npr. BIM pretraživač. Pored ažuriranja softvera, PlanRadar tim posvećen je i implementaciji sistema za upravljanje bezbednošću podataka. Rezultat ovog procesa biće ISO 27001 sertifikat koji će koristiti svim postojećim i budućim klijentima, nudeći maksimalnu pouzdanost, integritet i dostupnost podataka. Ova funkcija će dodatno obogatiti Planradar softver, koji od samog početka karakteriše bezbednost podataka i obrada podataka u skladu sa Opštom odredbom o zaštiti podataka (GDPR). Takođe, u narednom periodu biće uključena i BIM (Building Information Modeling) funkcija, koja će omogućiti pregledanje nedostataka, zadataka i nedovršenih poslova u 3D modelu objekta, bez potrebe dodatne instalacije softvera za pregled BIM modela.

„Menadžeri objekata i poslovnih kompleksa, trgovci, građevinske kompanije, arhitekti i inženjeri moći će da sarađuju na BIM modelima, kroz standardizovan prikaz za sve timove. Softver takođe radi kao BIM pretraživač, tako da nisu potrebna dodatna finansijska ulaganja za jednostavno pregledanje BIM modela širom projektnog tima. To znači da će podaci zgrada koji su uneseni u model biti vidljivi direktno u BIM pretraživaču u samoj aplikaciji. Tiketi i sve informacije o kvarovima, zadacima i nezavršenim poslovima biće vidljive u 3D prikazu objekta i moći će da se dele sa drugim ovlašćenim korisnicima", rekao je Bojan Petković, generalni direktor kompanije PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

Osnova softverskog rešenja PlanRadar je digitalni nacrt koji korisnicima nudi brojne prednosti, čineći izgradnju i upravljanje nekretninama lakšim i manje vremenski zahtevnim. Ovaj režim korisnicima štedi u proseku sedam sati nedeljno – što čini oko 18% njihovog radnog vremena. Koristi ga više od 6.000 klijenata širom sveta, uključujući i poznate međunarodne kompanije, poput Strabag, Porr ili Hochtief.