Kompanija Samsung osvojila 49 iF Dizajn nagrada

Beograd, 17. mart 2017. – Na Međunarodnom forumu za dizajn 2017. Samsung je osvojio 49 iF Dizajn nagrada, uključujući i jedno zlatno priznanje. Kompaniji je dodeljeno tridesetpet nagrada za superiorni dizajn proizvoda, četiri za stručni idejni koncept, sedam za dizajn komunikacionih materijala i tri za dizajn ambalaže.

Samsung

“Lako je unaprediti proizvod, ali teško je unaprediti životni stil korisnika. Nastavićemo da se bavimo dizajnom koji zabavlja i ispunjava živote naših korisnika, kroz inovacije usmerene upravo ka njima, izjavio je BK Jun, predsednik i generalni direktor kompanije Samsung.

Samsung

Samsung je dobio zlatnu nagradu za ArtPC Pulse, premium desktop računar sa naprednim modulima koji mogu da se prošire. ArtPC Pulse integriše računar visokih performansi u prefinjeni cilindrični oblik. Ovaj uređaj može da proširi svoje funkcije sa dodatnim modulima za čuvanje podataka na HDD disku i sa zvučnicima od 360 stepeni, ugrađenim u rotirajuću strukturu koja može da se odvoji od samog uređaja. Nagrađeni dizajn ArtPC Pulse računara obuhvata minimalistički pristup njegovom potpuno metalnom kućištu, jer se tasteri i portovi nalaze sa zadnje strane proizvoda.

Samsung

Uz zlatnu nagradu, Samsung je osvojio još 34 druge iF Dizajn nagrade u kategoriji proizvoda:

  • Galaxy S7, premium telefon dizajniran pomoću tehnologije za 3D oblikovanje stakla, kojom se poboljšava ergonomija uređaja

  • Gear S3, pametni sat sa inovativnim okruglim ciferblatom i rotirajućim korisničkim interfejsom

  • Level Box Slim, džepni prenosivi zvučnik koji je, osim toga, i eksterna baterija kojom se može dopuniti pametni telefon po potrebi, a koji se dodatno odlikuje otpornošću na vodu, tako da može lako da se koristi u kupatilu, pored bazena ili na plaži

  • SUHD TV KS9500, premijum televizor prelepog dizajna od 360 stepeni, koji obuhvata „lebdeći“ ekran sa prednje strane i delikatnu metalnu liniju sa zadnje strane

  • RB38K7998S4, Smart Family Hub frižider sa LCD ekranom osetljivim na dodir od 21,5 inča koji korisnicima omogućava da upravljaju svojim zalihama hrane, kao i da vide sadržaj frižidera a da ne otvaraju vrata.

U organizaciji International Forum Design (Međunarodnog foruma za dizajn), iF Dizajn nagrade ustanovljene su u Nemačkoj 1953. godine.