Kompanija Sony predstavila novi objektiv sa motorizovanim zumom

Kompanija Sony je u ponudu uvrstila novi kreativni alat namenjen snimateljima i fotografima, unapređeni Super 35mm / APS-C objektiv sa motorizovanim zumom. Model SELP18110G odlikuju široki ugao od 18mm koji se proširuje do 110mm na telefoto kraju (ekvivalentno 27mm – 165mm u formatu od 35mm 1 ), odnos zuma od 6,1x, čak i kod dizajna objektiva sa unutrašnjim fokusom, kao i konstantni maksimalni F4 otvor blende koji pruža prelep efekat dubine polja i stabilnu kontrolu ekspozicije kroz ceo opseg standardnog zuma.

Sony

Ovaj model iz G Lens serije pruža kvalitet slike koji će zadovoljiti i najzahtevnije profesionalce i idealan je dodatak Mount System fotoaparatima i kamerama, kao što su profesionalna kamera PXW-FS7 i fotoaparati sa zamenjivim objektivima iz α7 i α6300 serije. Sastoji se od 18 elemenata u 15 grupa, uključujući šest asferičnih i tri ED (ekstra niska disperzija) staklena elementa, a karakteriše ga i kružni otvor blende sa sedam krilaca. Ovaj izuzetno kompleksan dizajn obezbeđuje visok kvalitet fotografija velike rezolucije i posebno je pogodan za profesionalno snimanje u 4K rezoluciji.

Sony

Model SELP18110G je tek drugi 2 objektiv koga odlikuje Smooth Motion Optics (SMO) dizajn i konstrukcija posebno razvijena da odstrani neželjena pomeranja slike prilikom beleženja video zapisa. Ovaj tip dizajna utiče na tri značajna aspekta rada objektiva koji doprinose kvalitetu snimaka: Focus Breathing, odnosno minimalno pomeranje ugla gledanja mehanizmom unutrašnjeg fokusa; Focus Shift, odnosno uklanjanje manjih pomeranja fokusa prilikom zumiranja preciznim prilagođavanjima praćenja fokusa; i Axial shift, tj. redukovanje aksijalnog pomeranja slike pri zumiranju zahvaljujući konstantnoj dužini objektiva.

Sony

Praktičnost i tih rad novog objektiva čine ga neizostavnim saveznikom u oblasti profesionalne filmske produkcije. Njegova tri prstena nude kontrolu nad fokusom, zumom i blendom, uz optimalni obrtni momenat. Servo i manuelni mehanički zum su u potpunosti podržani, a smer prstena zuma se može prilagoditi u skladu sa potrebama korisnika. Fokusna dužina ostaje konstantna tokom svih promena, što olakšava upotrebu mat okvira i drugih dodataka za objektive. Prvi put kod α objektiva, ovaj model poseduje i pitch focus prsten za potpunu kompatibilnost sa standardnim dodacima za fokusiranje.

Sony

Zahvaljujući maloj težini 3 i kompaktnom dizajnu otpornom na vlagu i prašinu 4 , ovaj objektiv je savršen za upotrebu na različitim lokacijama, dok Optical SteadyShot tehnologija omogućava stabilizaciju slike unutar sočiva tokom snimanja iz ruke. Dodatnu fleksibilnost pruža mogućnost korišćenja sa telekonvertorima SEL14TC i SEL20TC za povećanje efektivne žižne daljine objektiva za 1,4x i 2,0x.

Novi model SELP18110G sa motorizovanim zumom za profesionalne snimatelje i fotografe biće dostupan širom Evrope od decembra 2016. godine, po ceni od približno 4000 evra.