Kompanija Visa predstavlja Everywhere Initiative program u Evropi

Barselona, Španija – 27. ferbuar 2017. godine – Kompanija Visa najavila je proširenje Everywhere Initiative programa na teritoriju Evrope. Ovaj inovativni program osmišljen je sa ciljem da podstakne razvoj “sledeće velike stvari” u industriji plaćanja. Učesnici prvog evropskog Everywhere Initiative programa imaće priliku da se nadmeću i osvoje do 50,000 EUR. Nagradu će moći da koriste za razvoj svojih programa sa kompanijom Visa ili kroz poslovno partnerstvo sa Visa klijentima, uz potencijalni pristup Visa API servisima i podršku Visa eksperata. Osim evropskog, Visa će nastaviti sa sprovođenjem Everywhere Initiative programa u Severnoj i Južnoj Americi, i Aziji tokom 2017. godine.

“U veoma dinamičnoj industriji, Visa Everywhere Initiative program nam dozvoljava da istražimo niz ideja za rešavanje poslovnih izazova, utičemo na razvoj našeg portfolia, podržimo klijente i oblikujemo našu kulturu inovacija”, ističe Shiv Singh, senior vice president of innovations and strategic partnership, Visa Inc.“Svaki put kada proširujemo ovaj program na novi region, cilj nam je da privučemo talentovane preduzetnike sa inovatnivnim idejama u oblasti plaćanja, I nadamo se da ćemo slične rezultate videti i na evropskom tržištu u predstojećem periodu.”

Počev od marta 2017. godine, Visa će pozvati sve učesnike iz Evrope koji zadovoljavaju kriterijume da dostave svoja poslovna rešenja koja se odnose na jednu iz sledećih oblasti:

  • Local Community Challenge: kako digitalna tehnologija plaćanja može da pomogne pri stvaranju proizvoda koji povezuju i obogaćuju lokalne zajednice?

  • Regional Intercity Challenge: kako mobilna tehnologija i povezani uređaji menjaju iskustvo međugradskog prevoza?

  • International Travel Challenge: kako novi proizvodi i usluge nastali na Visa API servisu omogućavaju jednostavnije međunarodno putovanje?

Za više detalja o takmičenju, molimo vas kliknite ovde.

Uživo nadmetanje na Svetskom sajmu mobilne tehnologije

Kako bi predstavila prvi evropski Everywhere Initiative program, Visa je domaćin nadmetanja pet start-up kompanija na Svetskom sajmu mobilne tehnologije 27. februara. Učesnici će imati priliku da se nadmeću za nagradu u iznosu od 25,000 EUR.

Takmičari:

  • Biowatch: Omogućava NFC plaćanja i proveru identiteta na osnovu tehnologije venskog obrasca korišćenjem sata, povezanog Bluetooth-om. Središte Biowatch-a je u Švajcarskoj.

  • Maintool: Razvija pametne trake, koje prikačene na bilo koji sat, prate vitalne funkcije tela. Središte Maintool-a je u Francuskoj.

  • Evopark: Pomaže potrošačima da brzo nađu parking mesto u garažama u blizini. Usluga dolazi uz mesečnu pretplatu. Središte Evropark-a je u Nemačkoj.

  • Wia: Nude cloud platformu za Internet of Things rešenja, sa promenjivim back-end servisom, kao što su: upravljanje serverom, izmena podataka i skladištenja. Središte Wia-e je u Irskoj.

  • Kwik: Omogućava “Wi-Fi connected button” za instant kupovinu proizvoda i usluga od različitih trgovaca. Središte Kwik-a je u Izraelu.

O pobedniku odlučuju: Alejandro Agag, CEO of Formula E Operations; Jean-Claude Deturche, senior vice president, Gemalto; Mark Antipof, chief officer of client engagement at Visa; Avin Arumugam, senior vice president of Internet of Things, Visa; and Shiv Singh, senior vice president innovation and strategic partnerships, Visa.