Kompanije Kaspersky Lab i ThreatConnect udružene kako bi svojim korisnicima pružile kompletnu sliku stanja pretnji

Kaspersky Threat Data Feeds informacije sada su dostupne klijentima preko ThreatConnect platforme. Uključivanjem ovih izvora u framework za obaveštavanje o pretnjama koji već koriste, organizacije će dobiti jasniju sliku o pretnjama koje za njih predstavljaju najveću opasnost.

Informisanost o pretnjama igra ključnu ulogu u korporativnoj sajber bezbednosti i omogućava organizacijama da prate i reaguju na sajber-bezbednosne izazove koji ih mogu ugroziti. Prema studiji SANS Instituta, više od 70% ispitanika veruje da su korištenjem rešenja koja pružaju informacije o pretnjama postigli bolju vidljivost scenarija napada. Kako bi pomogla korisnicima da budu pripremljeni za najrelevantnije sajber pretnje, kompanija Kaspersky Lab udružila je snage sa kompanijom ThreatConnect, Inc, provajderom bezbednosne platforme koja se bazira na informacijama o pretnjama.

Korišćenjem ThreatConnect platforme, kompanije mogu da objedinjuju i upoređuju podatke o pretnjama dobijene iz brojnih izvora, kako bi se zaštitile od novih pretnji i ublažili sajber- bezbednosne rizike koji su posebno bitni za njihovu oblast delovanja.

Kaspersky Threat Data Feeds pružaju organizacijama mogućnost da steknu uvid u informacije dobijene iz niza različitih i pouzdanih izvora. Ovo uključuje Kaspersky Security Network, Botnet Monitoring service, spam-zamke i “deep web”, zajedno sa drugim podacima o zlonamernim objektima koje je kompanija Kaspersky Lab otkrila tokom dve decenije istraživanja. Ovo rešenje omogućava korisnicima da budu na oprezu po pitanju širokog spektra sajber pretnji, bez obzira na njihovo poreklo. U kombinaciji sa platformom ThreatConnect, Kaspersky Threat Data Feeds proširuju sposobnost kompanije da donosi pravovremene odluke, pristupom, upoređivanjem i analizom podataka o pretnjama, dobijenim iz više izvora i kroz jedinstven framework.

Ovo partnerstvo omogućava korisnicima da:

  • Prikupljaju informacije o novim pretnjama iz prve ruke, kako bi sprečili napade i pojačali svoju obranu od sajber-bezbednosnih incidenata

  • Poboljšaju svoje reakcije na incidente i svoje forenzičke sposobnosti.

  • Ojačaju postojeće sigurnosne kontrole korišćenjem informacija o pretnjama dobijenih putem Kaspersky Threat Data Feeds.

„Kompanijama je potreban pristup što većem broju izvora pouzdanih podataka o pretnjama kako bi se osiguralo da ne propuste najrelevantnije među njima. Veoma smo uzbuđeni što možemo objaviti ovu saradnju sa kompanijom ThreatConnect. Više od 1.600 kompanija širom sveta koristi platformu ThreatConnect za borbu protiv kompleksnih napada. Uz ovu integraciju, one jednostavno mogu koristiti i Kaspersky Threat Intelligence Feeds kako bi poboljšali svoje mogućnosti zaštite “, rekao je Sergej Martsinkjan (Sergey Martsynkyan), director sektora za B2B marketing proizvoda u kompaniji Kaspersky Lab.

Potpredsednik u sektoru proizvoda kompanije ThreatConnect, Endi Pendergast (Andy Pendergast), rekao je: „Omogućavanjem da informacije o pretnjama kompanije Kaspersky Lab budu dostupne u okviru ThreatConnect platforme, organizacije su osposobljenije da izgrade procese za identifikaciju najrelevantnijih pretnji i proaktivnu zaštitu svoje mreže. Ova integracija omogućava bezbednosnim timovima da ostvare strateški bolje odgovore na incidente, i to na efikasan i merljiv način. “

Korisnici ThreatConnect platforme mogu pronaći više informacija o Kaspersky Threat Data Feeds na stranici ThreatConnect TC Exchange ili kontaktirati svog Customer Success predstavnika. Za više informacija o programu Kaspersky Threat Intelligence posetite našu veb stranicu.