Kompanije Schneider Electric i Claroty zajedničkim snagama odgovaraju na izazove vezane za bezbednost i sajber sigurnost

Schneider Electric, globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizaciju, i Claroty, inovator u zaštiti mreža u operativnim tehnologijama (OT), objavili su partnerstvo u cilju rešavanja izazova bezbednosti i sajber sigurnosti industrijske infrastrukture u svetu. U skladu sa uslovima sporazuma, Claroty će korisnicima usluga kompanije Schneider Electric ponuditi svoje OT/ICS rešenje za mrežni monitoring i detekciju u realnom vremenu kroz partnerski program za automatizaciju (CAPP).

Claroty platforma proaktivno štiti industrijske kontrolne sisteme i kontinuirano traga za sajber pretnjama unutar industrijskih mreža. Sa sigurnim daljinskim pristupom, vlasnici mogu da primenjuju strategije kako bi kontrolisali pristup zaposlenih i trećih lica ključnim sistemima, uz pamćenje svake od ovih sesija. Kontinuirana detekcija pretnji kreira detaljan spisak industrijskih mrežnih uređaja, identifikuje pogrešne konfiguracije, nadgleda saobraćaj između uređaja i pronalazi anomalije koje mogu ukazivati na prisustvo zlonamernog aktera. Alarmi sa kontekstom (Context-Rich) daju postrojenju i sigurnosnom osoblju aktivan uvid koji omogućava efikasnu istragu, reakciju i oporavak.

Ovo partnerstvo dodaje ključnu komponentu end-to- end ponudi vezanoj za sajber sigurnost kompanije Schneider Electric štiteći svoje povezane proizvode unutar EcoStruxure platforme. EcoStruxure je IoT, otvorena, interoperabilna sistemska arhitektura i platforma kompanije Schneider Electric. Uvođenjem inovacija na svakom nivou preko povezanih proizvoda, edge kontrole i aplikacija, analitike i usluga, EcoStruxure arhitektura omogućava rad povezanih sistema sa najkvalitetnijom sajber zaštitom ugrađenom u svaki segment.

Schneider Electric i Claroty su sproveli ozbiljna testiranja kako bi se potvrdila interoperabilnost rešenja. Kompanija Claroty je ključni partner za sistem monitoringa mrežne sigurnosti unutar CAPP-a koji omogućava kompaniji Schneider Electric da ponudi kompletna poslovna rešenja tako što u sopstvene ponude integriše inovativne tehnologije razvijene u partnerskom ekosistemu.

„Tehnike otkrivanja pasivnih upada u mrežu ključne su za aplikacije u kojima je dostupnost sistema najvažnija, izjavio je Dejvid Doget, direktor sajber bezbednosti za industriju u kompaniji Schneider Electric. Platforma kompanije Claroty može poboljšati rešenja za odbranu od poznatih sajber napada koji su zaobišli postojeću zaštitnu barijeru. Ova tehnologija takođe može upozoriti mrežne operatere o novim vektorima napada ili napadima koje su inicirali zlonamerni insajderi koristeći postojeće alate i dokumenta.

Ključna karakteristika platforme kompanije Claroty je njena sposobnost istraživanja najdubljih nivoa industrijskih mrežnih protokola bez negativnog uticaja na sistem. Ovo omogućava krajnjim korisnicima da bezbedno otkriju nepravilnosti dok štite kompleksne i osetljive industrijske mreže. Tradicionalni sigurnosni softver često koristi aktivne upite ili zahteva ostavljanje zapisa na mreži, što na kraju može dovesti do prekida operacija. Ipak, platforma kompanije Claroty koristi pristup pasivnog monitoringa, kako bi se sigurno kontrolisao saobraćaj bez rizika od prekida.