Kompanije SES i Towercom potpisale višegodišnje produženje ugovora u Slovačkoj

Beograd, 25. oktobar – Kompanija SES je objavila potpisivanje višegodišnjeg produženja ugovora s kompanijom Towercom u Slovačkoj, čime će se ojačati dugogodišnja saradnja dve kompanije. Na temelju ugovora koji stupa na snagu 1. januara 2020. godine, kompanija SES će osigurati satelitski transponder na 23,5 stepeni istočno. Povećani kapacitet omogućiće kompaniji Towercom ponudu dodatnog sadržaja na slovačkom tržištu.

Kompanija Towercom uz pomoć kompanije SES godinama distribuira svoj paket od 11 televizijskih programa, u koji je uključeno osam kanala visoke rezolucije, a među kojima je i kanal slovačke javne televizije i nekoliko slovačkih i čeških kanala u privatnom vlasništvu, kao i 33 radio kanala.

„Izuzetno smo srećni i ponosni što je naše dugogodišnje partnerstvo s kompanijom Towercom u Slovačkoj nastavljeno i dodatno ojačano s ovim produžavanjem ugovora“, izjavio je Martin Ornas-Kubacki (Martin Ornass-Kubacki), potpredsednik i glavni regionalni direktor za CEE regiju u kompaniji SES. Dodao je: „Ovaj će dogovor dodatno ojačati poziciju kompanije SES na vrlo konkurentnom slovačkom tržištu s jakom DTH prisutnošću na orbitalnoj poziciji 23.5 stepeni istočno.“

Kao korisnik SES usluga u Češkoj i Slovačkoj, kompanija Towercom više od 10 godina upravlja satelitskim kapacitetom za slovačke televizije na orbitalnoj poziciji 23.5 stepeni istočno. S ove visoko tražene orbitalne pozicije, Towercom ima pristup premium TV komšiluku koje opslužuje 37 miliona domaćinstava širom Europe. „Drago nam je što s našim partnerom, kompanijom SES, nastavljamo da pružamo visoko profesionalne i pouzdane usluga našim korisnicima satelita“, izjavio je Ivan Pešl (Ivan Peschl), izvršni direktor kompanije Towercom.

Kompanija SES je vodeća u industriji sa dosegom od preko 355 miliona TV domaćinstava (ili milijardu ljudi) i distribuira preko 8200 programa putem satelita. Nedavno spajanje podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu kompanije SES sa poslovnom jedinicom Video znači da kompanija SES sada upravlja sa preko 525 programa i isporučuje više od 8400 sati onlajn video prenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prenosa uživo.