Konferencija Cyber Risk u Zagrebu

U 2014. godini, cyber kriminal oštetio je globalnu ekonomiju za 445 milijardi funti, prema podacima iz studija.

Zvanično press saopštenje

Na godišnjoj se razini u Hrvatskoj ukupno bilježi oko 1 200 kaznenih djela iz domena kibernetičkog kriminaliteta, s tim da taj broj raste svake godine. Situacija je još ozbiljnija ako se uzme u obzir da je dio oštećenih, zbog straha za poslovnu reputaciju, nesklon prijavljivanju računalnih incidenata i kaznenih djela, zbog čega je ta brojka znatno veća.

Tvrtke će do 2018. godine, prema novoj EU Direktivi, morati povećati razinu IT sigurnosti te obvezno prijavljivati napade na svoj sustav, otvarajući tako golem prostor za osiguravajuća društva jer, zbog mogućih visokih šteta, postoji velika šansa da tvrtke taj rizik prebace na osiguratelje.

O izazovima koje pred tvrtke i društvo postavlja kibernetički kriminalitet te zbog čega su cyber napadi i prijetnje među najvećim rizicima s kojima se suočava korporativni sektor u svijetu, govorit će se na konferenciji Cyber Risk, koja se održava 17. ožujka u hotelu Westin Zagreb. Na konferenciji će govoriti vrhunski svjetski i domaći stručnjaci, poput Philippa Amanna iz Europskog centra za cyber kriminal (EC3), koji će govoriti o borbi protiv cyber kriminala i Kristine Posavec iz Odjela za visokotehnološki kriminalitet MUP RH, koja će sudionicima pojasniti koji su novi izazovi cyber kriminaliteta.

Jurica Čular i Miroslav Štampar iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava govorit će o prijetnjama u hrvatskom internetskom prostoru koje su bile aktualne prošle godine, dok će Milan Parat, Chief Security Officer iz PBZ-a, govoriti o mobilnoj sigurnosti. Uz predavanja o strategiji obrane od sofisticiranih prijetnji, upravljanju cyber rizicima, cyber forenzici, stručnjaci iz osigurateljnog sektora, poput Shannan Fort iz londonskog sjedišta AON-a i Tamasa Pintera iz AIG-a Budimpešta, objasnit će kako se kreira polica cyber osiguranja i kako procijeniti rizike.

Cyber napadi i prijetnje među najvećim su rizicima s kojima se suočava korporativni sektor u svijetu, a kao odgovor na to, globalna industrija osiguranja kreirala je i tržištu ponudila moderne osigurateljne proizvode koji sadrže pokrića za takve rizike, a o čemu će osim tijekom predavanja biti riječi i na radionici "Osiguranje cyber rizika: od kreiranja police do rješavanja šteta".
Konferencija Cyber Risk bavi se temama iz područja računalne sigurnosti, s naglaskom na tehnike očuvanja sigurnosti i poslovanja u slučaju sigurnosne kompromitacije, te proaktivnim i reaktivnim mjerama u svrhu održavanja cyber sigurnosti i smanjivanja učinka mogućih šteta. Obradit će područja kao što su cyber prijetnje i održavanje cyber sigurnosti, strategije upravljanja cyber rizicima, cyber osiguranje, kreiranje polica osiguranja od IT rizika, te naposljetku disaster recovery i business continuity.

Konferencija Cyber Risk jedinstvena je u regiji stoga provjerite program konferencije i prijavite svoje sudjelovanje već danas.