Apple
Mac Pro Dekstop ME253LL/A
Napomena: Tačnost cene, dobavljivosti, kao i same specifikacije nije moguće garantovati 100%. Proverite sve detaljno u prodavnici gde kupujete da bi potvrdili tačnost podataka.
SPECIFIKACIJA PROIZVODA
 Identifikacija Proizvođač Apple
  Model Mac Pro Dekstop ME253LL/A
 Gabariti Dimenzije 251x167
  Masa 5.0
 Komponente Operativni sistem Mac OS X 10.9 Mavericks
  Kućište Compact Cylinder
  Procesor Intel-Xeon E5 Quad-Core 3.7GHz
  RAM memorija 12288MB
  Hard disk 256GB Flash
  Grafička karta Dual AMD FirePro D300
  Zvučnici Integrisano
  Priključci USB3.0, HDMI, Mini DisplayPort, Thunderbolt
  Mrežni adapteri Gigabit Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth 4.0
 

RECENZIJE, KOMENTARI, PITANJA I ODGOVORI
MORATE BITI REGISTROVANI DA BI POSTAVLJALI TEME!
napravite klasičan nalog ili se uloguj na postojeći
NAPOMENA: posle logovanja bićete automatski vraćeni na ovu stranicu
ili
 

100
Avram
ip adresa: 109.12.. - vreme: 10-Dec-2015 11:12:13 - #195449

Ja da imam 400 hiljada dinara, ja bi se zenio.


100
redakcija itsvet.com
ip adresa: - vreme: 08-Dec-2015 07:12:21 - #195389

Kada je kompanija Apple počela da radi na novom Mac Pro modelu razmatrala je svaki element koji čini profesionalni računar - grafiku, skladišteni kapacitet, obradnu snagu i memoriju. Kompanija je sebi zadala zadatak da pronađe najbolje moguće u svakoj od pomenutih oblasti i ugradi u novi Mac Pro model. Konačni rezultat je bio nešto potpuno novo.

Apple Mac Pro

Ovaj model je baziran na grafici radnih stranica sa dual GPU, PCIe baziranom flash skladištenom kapacitetu, Thunderbolt tehnici povezivanja visokih performansi, Xeon procesorima naredne generacije, odnosno ultra brzoj memoriji za vrhunske performanse u svim primenama.

Apple Mac Pro

Srce novog MacPro modela čini Intel Xeon E5 procesor koji su dostupni u varijantama sa 4, 6, 8 ili 12 jezgara. Ukupno je korisnicima na raspolaganju do 30MB L3 keša, 40GB/s PCI Express propusnog opsega za brzo startovanje aplikacija.

Apple Mac Pro

Svaka komponenta novog Mac Pro modela je optimizovana sa performansama na umu. Ovaj računar uključuje četvorokanalnu DDR3 memoriju koja radi na 1866MHz. Uređaj podržava do 64GB sistemske memorije koja isporučuje propusni opseg do 60GB/s.

Apple Mac Pro

Tradicionalno, računari za profesionalce se uglavnom fokusiraju na centralni procesor za računarsku snagu. Međutim, kako performanse grafičkih procesora su dramatično uvećane, softverski kreatori su počeli da koriste snagu GPU za svoje aplikacije. Sa novim Mac Pro modelom kompanija je odlučila da ugradi AMD FirePro GPU za radne stanice koje su dostupne sa 2, 3, 6 GB posvećene video memorije i sa do 2048 stream procesora.

Apple Mac Pro

Performanse ovog računara su takve da bez problema možete kako da gledate tako i da editujete 4K video putem Final Cut Pro softvera. Sa druge strane, računarska snaga ovog modela je takva da možete da reprodukujete bez problema tri 4K video klipa istovremeno.

Sa druge strane dual AMD FirePro grafika omogućava da izvodite teške zadatke 3D modeliranja bez ikakvih problema u smislu usporenja računara prilikom renderovanja ili primene modeliranja.

Specifikacije:

  • Procesor: moguće je ugraditi procesore sa četiri, šest osam ili dvanaest jezgara radnih takova od 3.5 do 2.7GHz, respektivno
  • Memorija, 12 ili 16GB u osnovnim konfiguracijama, može se proširiti do 64GB
  • Grafika: Dual AMD FirePRO D300 ili D500 grafika sa 2GB ili 3GB video memorije, respektivno
  • Podrška za monitore: moguće je povezati do tri 5K ekrana ili šest Thunderbolt ekrana
  • Skladištenje: 356GB PCIe baziranog flash skladištenog kapaciterta

Zaključak

Računar koji nije potrebno posebno predstavljati, Mac Pro donosi nešto najbolje što kompanija Apple može da ponudi u kompaktnom pakovanju, vrhunske procesore sa 4, 6, 8 ili deset jezgara, 12 ili 16GB sistemske memorije koja se može proširiti do 64GB odnosno AMD FirePro grafiku sa 2 ili 3GB. Jednom rečju, savršena mašina.

Conclusion

This model does not need some special introduction, the Mac Pro delivers the best things Apple could offer in a compact package, premium processors with 4, 6, 8 or 10 cores, 12 or 16 GB of system memory that can be expanded up to 64 GB, and AMD FirePro graphics with 2 or 3 GB. To sum up, this is one perfect machine.

Zahvaljujemo se:

WinWin winwin.rs

© 2024 CEDENS COMPANY d.o.o.
coded with by Kalinić Milan