A4 Tech
A4-TL9 Terminator
Napomena: Tačnost cene, dobavljivosti, kao i same specifikacije nije moguće garantovati 100%. Proverite sve detaljno u prodavnici gde kupujete da bi potvrdili tačnost podataka.
SPECIFIKACIJA PROIZVODA
 Identifikacija Proizvođač A4 Tech
  Model A4-TL9 Terminator
 Osnovno Prilagođen Desktop
  Tip Klasičan
  Senzor Laserski
 Povezivanje Priključak USB
  Prenos Žični
 

RECENZIJE, KOMENTARI, PITANJA I ODGOVORI
MORATE BITI REGISTROVANI DA BI POSTAVLJALI TEME!
napravite klasičan nalog ili se uloguj na postojeći
NAPOMENA: posle logovanja bićete automatski vraćeni na ovu stranicu
ili
 

100
adach
ip adresa: 178.22.. - vreme: 14-Nov-2015 22:11:22 - #194964

Lepo presvucen, ne kao Oscar X7, nema tegice za tezinu, vec je uradjen od metala. Od mene bi dobio cistu 5, da nije pitanja balansa, naime mis ne lezi celom duzinom po podlozi zbog samog dizajna, vec se ima osecaj klik-klak napred i nazad. Ovo je primetno prilikom veceg koriscenja misa, pretezno u igrama.


100
redakcija itsvet.com
ip adresa: - vreme: 05-Dec-2014 06:12:00 - #8726

Ovo je još jedan od primera kako se po dosta povoljnoj ceni može doći do stvarno impresivno kvalitetnih periferija. Terminator TL9 je pravi primer za to, sa osobinama koje se najčešće moraju dosta više platiti. A4Tech je predstavio celu novu seriju igračkih miševa iz dobro nam poznate Bloody porodice, za koju već duže vreme znamo. Pošto smo imali priliku da testiramo neke od A4Tech miševa koji su namenjeni igračima, već imamo dosta visoka očekivanja.

A4Tech Bloody Terminator TL9

Poznato je da A4Tech ima miševe sa stvarno sjajnim odnosom cene i kvaliteta, sa performansama koje se mogu porediti i sa nekim dosta skupljim i poznatijim modelima. Terminator TL9 koristi napredni i prilično poznati Avago A9800 laserski senzor, što je dovoljno za prilično impresivne performanse. Dodajmo tu i odličnu softversku podršku kao i više nego dobru cenu, što je kombinacija kojoj je teško naći zamerku.

A4Tech Bloody Terminator TL9

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade, gumirani tasteri sa gornje strane
  • Metal X'Glide Armor stope deklarisane na 300Km
  • Avago laserski senzor do 8200DPI
  • 1ms odziv tastera, Omron prekidači
  • Odlična softverska podrška

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: High precision laser Avago A9800, 8200DPI
  • Interfejs: USB 2.0/3.0, 125-1000Hz (4 koraka) report rate
  • Tasteri: 9+scroll wheel
  • Dodatno: 10.8MP/s, 12.000fps, 30G, 150inch/s, 160KB memorije
  • Dimenzije: 123x82x42 mm
  • Težina: 150g

A4Tech Bloody Terminator TL9

A4Tech Bloody Terminator TL9

Miš po dimenzijama i težini spada u gornju-srednju kategoriju, i odlično će pasovati onima sa nešto krupnijim šakama koji su navikli da miša koriste uz takozvani palm grip, gde se cela šaka oslanja na miša. Što se dizajna tiče, na prvi pogled nas ne podseća na neki od poznatijih i skupljih modela, ali nema ni nekih posebnih detalja koji će ga učiniti jedinstvenim. Ono što će sigurno svi primetiti jesu gornji mouse tasteri presvučeni gumom sa teksturom koja će smanjiti znojenje i poboljšati grip, tako da prsti neće klizati i sprečiti da se u ključnom trenutku pritisne željeni taster. Ceo miš je napravljen od mat plastike koja je sa bočnih strana dobila i nešto grublju teksturu, tako da se miš odlično "lepi" za šaku. Ergonomski oblikovane bočne strane omogućavaju da se komotno nasloni palac sa leve, odnosno mali i domali prst sa desne strane. Ovaj miš nije simetričan, i prilagođen je dešnjacima, ali ergonomski oblik znači i da je vrlo udoban za korišćenje i da ne umara šaku posle dužeg korišćenja. Miš sa donje strane ima metalne stope koje sjajno klize po različitim podlogama i koje su deklarisane na pređenih impresivnih 300Km!

A4Tech Bloody Terminator TL9

Pored dva standardna tastera sa gornje strane, tu je nešto veći scroll točkić koji je gumiran po sredini sa teksturom koja omogućava brže i preciznije skrolovanje. Interesantno je da levi i desni tasteri nisu iste dužine, što je pomalo neobično, ali nismo primetili da to išta smeta u normalnom korišćenju. Ova dva tastera koriste vrhunske Omron prekidače koji su deklarisani na 20 miliona klikova! Iza scroll točkića imamo jedan manji džojstik taster kao i dva dodatna tastera, a koji služe za selekciju režima pucanja (1 - Single Shot i crvena boja pozadinskog osvetljenja scroll-a, N - Multiple Shot zelena boja, 3 - 3x Shot žuta boja, 4 - 4x Shot plava boja). Još jedna od zanimljivih stvari je i to što tasteri imaju odziv od samo 1ms. Postoje i tri predefinisana profila koji će se razlikovati po boji pozadinskog osvetljenja logoa sa zadnje strane miša (Default - crvena boja, FPS - zelena i MMO - žuta). Za vezu sa računarom se koristi USB interfejs i dobro zaštićeni kabl koji će biti i otporan na habanje. Podržani su i USB 2.0 i USB 3.0 portovi, uz odziv od maksimalno 1000Hz, sa mogućnošću podešavanja.

Rezime

Počevši od stvarno odličnog laserskog senzora koji nudi prilično impresivne mogućnosti podešavanja (na primer kalibracija u 16 koraka u zavisnosti od podloge), kvalitetnih tastera i stopa, pa do odličnog softvera koji omogućva da se miš maksimalno prilagodi korisniku. A4Tech je stvarno puno uradio za Bloody seriju i učinio je definitivnim Best buy-om, sa miševima koji po mnogo čemu prevazilaze poznatije i skuplje modele.

Conclusion

Starting from a great laser sensor offering impressive settings (e.g. calibration in 16 steps, depending on the surface), high-quality buttons and feet, up to a great software that allows the user to maximally adjust the mouse, A4Tech has done a lot for the Bloody series and made it Best buy line providing mice much better than other, more expensive models.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 34€

Gembird d.o.o ustupio: A4Tech Bloody Terminator TL9
maloprodaja: Partizanski Blok I 5G, 011/4140 284
zvanični sajt: gembird.rs

© 2024 CEDENS COMPANY d.o.o.
coded with by Kalinić Milan