LC Power LC-25U3-XL

U suštini, ovo je vrlo jednostavan USB 3.0 rack za 2.5" SATA hard diskove. Podržani su modeli svih kapaciteta sa jedinim ograničenjem u visini od 12.5mm. Aluminijumsko kućište je prilično kvalitetne izrade, a sve zajedno imamo odličan rack po povoljnoj ceni.

Na test nam je stigao još jedan sjajan rack kompanije LC Power, namenjen 2.5" SATA diskovima. Već smo videli dosta sličnih modela koji dobro dođu onima koji imaju neki 2.5" disk koji hoće da pretvore u prenosni, ili jednostavno žele da sebi olakšaju posao kod promene diska na računaru ili laptopu. LC Power ima dosta kvalitetnih proizvoda kada su eksterna kućišta za hard diskove u pitanju, i videli smo 5.25", 3.5" i 2.5" modele, sa zaključkom da se radi o proizvodima sa odličnim odnosom cene i kvaliteta. LC Power je već duže vreme prisutan na našem tržištu i do sada je stekao dosta dobru reputaciju, pogotovo kada su u pitaju kućišta i napajanja. Kod onih koji prvo gledaju cenu, pa onda sve ostalo, ovakav rack predstavlja prilično dobru kupovinu.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Aluminijumsko kućište
  • Jednostavna instalacija diska

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 2.5" SATA I/II
  • Dimenzije: 18 x 80 x 126 mm

LC Power LC-25U3-XL

Ovaj rack je nešto malo većih dimenzija od ostalih modela, no sa 18 x 80 x 126 mm i težinom od oko 230g neće mnogo dodati na gabarite 2.5" diska. Štos je u tome što većina ovakvih rackova podržava diskove visine do 9mm, dok u ovaj model staju bez ikakvih problema 12.5mm modeli. Konstrukcija je dobrog kvaliteta, sa aluminijumskom gornjom i donjom stranicom u plavoj boji, koja osim čvrstine ima i estetsku ulogu, ali doprinosi i boljem hlađenju odnosno transferu toplote. U pakovanju se dobija sve što je potrebno, takozvani Y USB 3.0 kabl (sa dva USB konektora, za slučaj da se preko jednog ne dobija dovoljno struje), kao i mali šrafciger za montažu. Iako nije tool-free varijanta, ceo postupak je dovoljno jednostavan da sigurno neće biti problema.

Da bi se skinuli poklopci, sa bočne strane treba odvrnuti dva mala šrafa, posle čega se pristupa unutrašnjosti koja je izuzetno jednostavna. Hard disk se lako priključuje na SATA konektor unutra, a fiksira se pomoću četiri šrafa sa donje strane. Vidimo da se sa gornje strane štampane pločice nalazi i zalemljena jedna statusna dioda, za koju postoji otvor na poklopcu. Od konektora, ovaj rack poseduje samo jedan Mini USB. Prilikom prvog povezivanja na računar, potrebno je sačekati par sekundi da sistem prepozna uređaj i instalira potrebne drajvere, posle čega odmah može da počne da se koristi bez restartovanja računara. Podržani su SATA I i II 2.5" hard diskovi svih kapaciteta, uz maksimalan protok podataka od 5 Gb/s, što je ograničeno samim USB 3.0 interfejsom.

Rezime

Ukoliko se traži eksterno kućište za 2.5" SATA hard disk, na tržištu ima dosta modela na raspolaganju, no ovaj LC Power se ističe vrlo jednostavnim dizajnom, kvalitetnom izradom i povoljnom cenom, a više od toga bi bilo jako teško naći, pogotovo ne po toj ceni. Zbog svega ovoga, LC-25U3-XL dobija odlične ocene i preporuku. Dobra stvar je što USB 3.0 interfejs neće ograničavati performanse hard diska, kao što je to bio slučaj sa USB 2.0 verzijom.

Conclusion

If you are looking for an external case for 2.5“ SATA hard disk, there are plenty of models available on the market, but this LC Power standing out due to its simple design, quality workmanship and price, and it is almost impossible to find more than that, especially not at that price. Because of this, LC-25U3-XL deserves all the praise and recommendation. The good thing is that USB 3.0 interface will not limit the performance of the hard disk, as was the case with the USB 2.0 version.

Testirani proizvod je uzorak.

LC Power ustupio: LC Power LC-25U3-XL
zvanični sajt: mid9.rs