LC-Power LC-25U3-Diadem

Eksterno kućište za 2.5" diskove do debljine 12.5mm i sa podrškom za sve SATA standarde. Napravljeno je od aluminijuma i veoma je dobrog kvaliteta izrade, sa cenom na koju neće mnogo ljudi imati primedbu.

Eksterna kućišta za hard diskove su oduvek bila popularna, pogotovo kod onih koji uvek imaju po neki disk koji im stoji viška, a koji bi mogli da upotrebe kao mobilno rešenje za prenos podataka. LC Power koji znamo najbolje po kućištima i napajanjima u ponudi ima i dosta interesantnih rack-ova za 2.5" i 3.5" hard diskove. Već smo mogli da isprobamo par modela, a na red dolazi i Diadem, varijanta sa podrškom za sve 2.5" modele i USB 3.0 interfejsom, čime će se dobiti i dosta bolje performanse u odnosu na USB 2.0 modele koji su do nedavno i dominirali na tržištu. Ono što već znamo je da ove periferije ne koštaju mnogo, a ipak rešavaju dosta bitno pitanje.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetno kućište
  • Jednostavna instalacija diska
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 3.0
  • Hard disk: 2.5" SATA I/II/III
  • Dimenzije: 12 x 75 x 122 mm

LC-Power LC-25U3-Diadem

Ovaj rack je kompletno crne boje, sa telom napravljenim od brušenog aluminijuma koji osim čvrstine kućištu daje i odlične rashladne osobine, pa će u najgorem slučaju biti mlako na dodir posle dužeg rada diska. Iako nema nekih posebno interesantnih detalja, ovaj rack izgleda prilično elegantno i izdržljivo, sa vrlo diskretnom oznakom proizvođača sa gornje strane. Prednja i zadnja stranica rack-a su od plastike, i napred se nalazi statusna lampica u obliku prstena, plave boje, zajedno sa tasterom za instant backup podataka, što je zgodno ako će se disk koristiti za čest backup.

Da bi se disk instalirao, potrebno je odvrnuti dva šrafa sa zadnje strane, a za razliku od nekih drugih modela ovog proizvođača, u ovom slučaju se ne dobija u pakovanju mali šrafciger. Skidanjem vidimo da se na tom zadnjem delu nalazi fiksirana štampana ploča sa svom elektronikom i SATA konektorom, tako da hard disk treba samo priključiti i pažljivo vratiti u kućište i zašrafiti ponovo šrafove. Nije loše pomenuti da su podržani diskovi debljine do 12.5mm. Sa zadnje strane se nalazi i Micro USB konektor, kao i jedan dodatan konektor za napajanje, za koji se doduše ne dobija poseban adapter, pa pretpostavljamo da služi samo za retke slučajeve da USB interfejs ne isporučuje dovoljno struje, što nam se još uvek nije desilo.

Rezime

Zbog USB 3.0 interfejsa, performanse diskova će biti osetno bolje od onoga na šta smo navikli kada je u pitanju bilo koji drugi rack sa USB 2.0 interfejsom, i dobijaju se u praksi brzine do 3x veće. Ukoliko imate neki stari 2.5" hard disk, ili planirate da kupite novi koji će vam služiti za prenošenje podataka, ovakvo eksterno kućište predstavlja sjajan izbor za sve one koji traže dobar kvalitet izrade, nešto bolje performanse, kao i cenu koja nije visoka.

Conclusion

Due to USB 3.0 interface, the performance of drive will be significantly better than what we are used to when it comes to any other rack with a USB 2.0 interface, and in practice up to 3x greater speeds are provided. If you have an old 2.5" hard drive or plan to buy a new one that will be used for data transmission, this external case is a great choice for those looking for good quality, advanced performance, and affordable price.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2013.): 13€

LC Power ustupio: LC-Power LC-25U3-Diadem
zvanični sajt: mid9.rs