Lenovo otkriva pametna rešenja i partnerstva na događaju Transform 2.0

Njujork - 13. septembar 2018. - Danas na događaju Transform 2.0, kompanija Lenovo najavila je seriju novih proizvoda, partnerstava i rešenja koji pokazuju strategiju inteligentne transformacije kompanije, a namenjeni su poslovnim korisnicima. Ova strategija odražava jedinstvenu perspektivu poslovanja kompanije Lenovo o tome kako izgraditi end-to-end rešenja sa pametnim funkcijama koje transformišu preduzeća i poboljšavaju korisničko iskustvo.

Lenovo

Inteligentna Transformacija će otkriti i restrukturirati celokupne sisteme proizvodnje, mendžmenta i globalnog upravljanja. Pokreću je nove tehnologije, uključujući veštačku inteligenciju, proširenu realnost, internet stvari, blokchain tehnologiju i 5G konekcije. Kompanija Lenovo je superiorna u ovim kompetencijama baziranih na cloudu, distribuiranih putem infrastruktura uključujući i mreže i isporučenih putem uređaja.

Današnje najave su odgovor na potražnju za novim uređajima i računarima koji zadovoljavaju zahteve kupaca i potrošača, koristeći potencijal podataka, računarsku moć cloud sistema i mašinskog učenja.

Yang Yuanqing, izvršni direktor kompanije Lenovo, izjavio je: ,Danas sa vama delimo objave o vodećim partnerstvima i proizvodima na tržištu, čime potvrđujemo našu posvećenost u realizaciji velikog potencijala inteligentne transformacije. Od najvećeg portfolija uređaja u svetu, vođstva u segmentu data centara, do inteligentnh vertikalnih rešenja koje pokreće algoritam, kao i jakim partnerstvima koje je kompanija Lenovo izgradila tokom decenija, izgradili smo kompletnu šemu za Inteligentnu Transformaciju. Lenovo je kompanija koja je spremna za budućnost, ali takođe i partner koji pomaže kompanijama širom sveta na putu inteligentne transformacije, svakoga dana."

Inovacije koje se dešavaju u kompaniji Lenovo stvaraju kapacitet i računarsku moć za konekcije koje menjaju poslovanje i društvo.

Lenovo Data Center grupa (DCG) objavljuje strateško partnerstvo

Poslovne odluke i partnerstva kompanije Lenovo poboljšavalju društvo današnjice, kao i budućnosti, sa ciljem osnaživanja svojih kupaca i partnera prilikom prilagođavanja, razvoja i navigacije današnjim ekonomskim uslovima u procesu transformisanja svog poslovanja. Danas, kompanija Lenovo je objavila novo partnerstvo sa kompanijom NetApp (NASDAQ: NTAP), vodećom kompanijom u sektoru podataka za hibridni oblak. Ovo višemilionsko gobalno strateško partnerstvo pomoći će korisnicima da modernizuju svoje IT arhitekture i ubrzaju digitalnu transformaciju. Koristeći snage obe kompanije, Lenovo i NetApp će razviti i doneti na tržište nove proizvode visokih performansi, kao i fleš memoriju sledeće generacije i rešenja koji se kreću od ivice do središta mreže i do clouda. Ovo partnerstvo uključuje novi zajednički poduhvat u Kini, u cilju pružanja lokalizovanih rešenja za najbrže rastuće tržište skladištenja i podataka na svetu.

Kirk Skaugen, izvršni potpredsednik kompanije Lenovo i predsednik Data Center grupe, izjavio je: „Kompanija Lenovo nastavlja da menja tržište podataka svojim rešenjima orijentisanim na kupca. Današnja najava sa kompanijom NetApp pokazuje našu posvećenost u pružanju najboljih ponuda za skladištenje i upravljanje našim kupcima. Naš legacy-free pristup prema razvoju data center proizvoda i usluga znači da radimo sa najboljim partnerima u industriji kako bismo pružili pravu tehnologiju za korisnike koji se bave Inteligentnom Transformacijom." Lenovo Intelligent Device grupa (IDG) objavljuje rešenja za bezbednost i upravljanje softverom.

Danas je kompanija Lenovo najavila ThinkShield, novi pristup u obezbeđivanju uređaja tokom njihovog životnog ciklusa. S obzirom da kompanije moraju da zaštite osetljive podatke više nego ikada, ThinkShield poseduje skup tehnologija i kontrola, od BIOS i firmware overavanja autentičnosti i upravljanja fizičkim/virtuelnim krajnjim tačkama, preko zatvaranja kamere i čitača otiska prsta, do upravljanja lancima snabdevanja. Radom sa partnerima kao što su Intel, MobileIron ​​i Absolute, kompanija Lenovo daje korisnicima i administratorima više načina da drže podatke bezbednim i sigurnim.

Tom Garrison, potpredsednik klijentske računarske grupe i generalni direktor DCC (Desktop, Commercial & Channel) sektora kompanije Intel, izjavio je: „Intel i Lenovo imaju dugogodišnje partnerstvo u pokretanju inovacija sa vrha Intel vPro platforme, pa do svih oblasti bitnih za poslovanje, kao što je bezbednost. Lenovo ThinkShield ide još jedan korak dalje uz funkcije kao što su transparentni lanci snabdevanja i multifaktorna autentikacija, što ga čini moćnim rešenjem u zaštiti savremene moderne radne snage."

Organizacije se kreću ka SaaS (software-as-a-service) servisima, uz 73 odsto organiyacija koje izveštavaju da će do 2020. godine 80% njihovih poslovanja biti na cloudu. Poslovne jedinice, funkcionalna odeljenja, timovi i pojedinci kupuju SaaS kako bi izgradili vlastite tehnološke zalihe, i to rade bez IT službi. Sada, sa uslugom Lenovo AirStack, prvim rešenjem za upravljanje ove vrste, organizacije mogu da kontrolišu sve zalihe podataka identifikovanjem, upravljanjem i optimizacijom svojih softverskih ulaganja.

Lenovo je takođe predstavio najnoviji dodatak premijum laptop portfoliju ThinkPad X1 Extreme, ThinkPad X1 Extreme. Tanak i lagan Windows 10 laptop je dizajniran za napredne korisnike koji imaju potrebe za visokim performansom računara i prvi je uređaj koji uključuje diskretnu NVIDIA grafiku. Idealan je za intenzivno radna okruženja, video i foto uređivanje, grafički prikaz i virtualne i mešovite reality aplikacije.

Lenovo

Kako bi doprineo opsegu uređaja i rešenja, Lenovo pomaže u transformisanju produktivnosti i saradnje, čime omogućava korisnicima da rade “pametnije”, uz inovativne tehnologije koje su u nastanku. Putem pametnih IT alata, kompanija Lenovo ima za cilj da pokrene komercijalnu transformaciju kroz tehnologiju, uz postizanje svrsishodnih inovacija kroz proces Inteligentne Transformacije.

Christian Teismann, viši potpredsednik i generalni direktor kompanije Lenovo Worldwide Enterprise Business, kaže:,,Poslovni korisnici su navuknuti da u svojim domovima imaju najbolju tehnologiju, najnovije telefone, tablete, računare i pamete uređaje. Oni očekuju istu tehnologiju na poslu. Korisnici žele pametnije interakcije sa boljim ekranima, dodirom, zvukom i glasom, kao što im je omogućeno na novom ThinkPad X1 Extreme uređaju. Oni žele bolje alate za saradnju kao što je ThinkSmart Hub, kao i jača bezbednosna rešenja kao što je ThinkShield koji štiti njihove uređaje, identitet i podatke. Nijedna druga kompanija nema iskustvo i opseg hardvera, softvera i rešenja kako bi zadovoljila ta očekivanja. "

Godišnji događaj okuplja tehnološke stručnjake, najnovije proizvode kompanije Lenovo i intuitivne panele i prezentacije vodećih stručnjaka i influensera koji oblikuju budućnost veštačke inteligencije i drugih transformativnih tehnologija. Pratite dnavna obaveštenja preko sajta StoryHubi društvene mreže Twitter.