LG 21:9 ULTRAWIDE 29UM65

Još jedan iz UltraWide serije monitora sa odnosom stranica 21:9 i rezolucijom od 2560x1080 piksela. Sjajne performanse zahvaljujući odličnom IPS panelu, i ogromna radna površina na raspolaganju.

Nastavljamo sa novom UltraWide LG serijom monitora, odnosno panoramskim modelima koji će biti veoma interesantni svima koji multitaskuju, to jest imaju potrebu da imaju uvek otvorenih više prozora na desktopu. Ovo je model dijagonale od čak 29", dakle definitivno za one kojima treba što veća radna površina. Sa rezolucijom od 2560x1080 piksela, ovakav monitor ima vrlo specifičnu publiku na umu, i nije baš za prosečnog korisnika, ali će dobra cena sigurno doprineti popularnosti i dobroj prodaji. Zbog izbora podržanih interefejsa i ugrađenim zvučnicima, ovo je i prilično dobar multimedijalni model, iako je naravno i dalje Full HD rezolucija zahvalnija za gledanje filmova.

Ključne karakteristike

  • UltraWide format slike
  • Odličan kvalitet slike
  • 4-Screen Split, slika sa dva izvora

Utisak kvare

  • Samo tilt podešavanje ugla nagiba

Specifikacija

  • Dijagonala: 29" LED UltraWide 21:9
  • Rezolucija : 2560 x 1080 piksela
  • Osvetljenje : 300cd/m2
  • Kontrast : DFC 5.000.000:1, statički 1000:1
  • Vreme odziva : 5ms GTG
  • Ugao vidljivosti : 178/178°
  • Ulaz : 2x HDMI, DVI, DisplayPort, 3.5mm audio in/out
  • Dodatno: Tilt podešavanje položaja, VESA mount (75x75mm) kompatibilan, 7W zvučnici

LG 21:9 ULTRAWIDE 29UM65

Ovaj monitor postoji u dve varijante, crnom i belom finišu, a nama se čini da ova bela verzija izgleda dosta atraktivnije i lepše. Zbog svoje širine (dimenzije monitora su 702.5 x 63.8 x 328.2mm bez postolja), ovaj monitor izgleda prilično neobično, ali dobra stvar je što je proizvođač napravio vrlo tanak okvir, plus zaštitno staklo sakriva deo okvira samog ekrana, tako da vizuelno izgleda manji nego da ima standardni debeli okvir. Postolje je veoma jednostavno ali i vrlo efikasno i stabilno, stim što podržava samo tilt podešavanja, što je i jedina zamerka, pošto bi na ovolikom monitoru bar swivel bio poželjan. Sa zadnje strane vertikalnog dela postolja vidimo i plastični klip koji će zakačiti kablove da ne vise sa strane.

Što se kontrola tiče, ovaj model ima džojstik taster ispod donje ivice, i vrlo dobro osmišljen meni. Dosta je jednostavniji za korišćenje od varijanti sa klasičnim tasterima, i što se toga tiče, svakako da zaslužuje pohvalu. Po pitanju interfejsa, imamo na raspolaganju DVI, DisplayPort i dva HDMI konektora (drugi HDMI je postavljen pomalo neobično i ne baš praktično), kao i dva 3.5mm audio konektora (in/out). U kućište su integrisani i zvučnici ukupne snage 7W, a adapter za napajanje je eksterni. Monitor se jednostavno i kači na zid (naravno, potreban je poseban nosač), pošto ima rupe za šrafove pozadi, po Vesa standardu.

Rezime

Ovaj monitor koristi dosta dobar 8-bitni IPS panel rezolucije 2560 x 1080 piksela, i rezultat je stvarno sjajna slika veoma lepih boja i odlične oštrine, sa dosta širokim uglovima gledanja. Ono što treba posebno pomenuti jeste činjenica da na monitor možete povezati više izvora slike istovremeno, što će u kombinaciji sa 4-screen Split opcijom pruža razne mogućnosti. 4-screen Split omogućava da ekran podelite na maksimalno 4 dela, što će mnogo značiti onima koji i inače koriste više prozora istovremeno. Ovaj monitor ima sliku koja je definitivno iznad proseka, i jasne su prednosti IPS panela već na prvi pogled. Što se cene tiče, još uvek čekamo da se formira na našem tržištu, ali očekujemo da bude veoma povoljna.

Conclusion

This monitor uses a good 8-bit 2560 x 1080 IPS panel and the result is a great picture with beautiful colors and excellent clarity along with wide viewing angles. You can connect multiple sources of images to a monitor simultaneously, which in combination with the 4-Split Screen option provides a variety of options. 4-screen Split enables you to divide the screen onto 4 parts, which will mean a lot to those who normally use multiple windows simultaneously. This monitor provides an image that is definitely above the average quality, and the advantages of the IPS panels are clear at a glance. As far as the price, we are still waiting to be formed on the local market and we do expect it to be affordable.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2014.): 410€

LG ustupio: LG 21:9 ULTRAWIDE 29UM65
Prodaja: lge.rs, pinsoft.com, ctcomputers.rs