LG i Qualcomm udružuju snage kako bi unapredili korisničko iskustvo u vozilima

Beograd, 4. novembar 2019. – Kompanije LG Electronics (LG) i Qualcomm Technologies Inc. (podružnica kompanije Qualcomm Incorporated) najavile su plan o zajedničkoj saradnji na daljem razvoju platforme webOS Auto, LG-jevog povezanog infotainment sistema u vozilima. Koristeći kombinovane snage platformi webOS Auto i Qualcomm® Snapdragon™ Automotive Development Platform (ADP), kompanije nastoje da stvore i unaprede praktičnije iskustvo u automobilu i za vozače i za putnike.

LG-jevu webOS Auto platformu pokreće Linux operativni sistem koji koristi LG- jevu ekspertizu u infotainmentu vozila za sledeću generaciju povezanih automobila. Kompanija LG nedavno je najavila webOS Open Source Edition 2.0 koji omogućava programerima da iskuse neke od inovativnih karakteristika koje će biti inkorporirane u webOS Auto. Otvoreni kod, pripadajući alati i vodiči dostupni su za preuzimanje na linku – http://webosose.org.

Snapdragon ADP odlikuje se vodećim industrijskim infotainment tehnologijama koje su podržane mogućnostima veštačke inteligencije (AI), naprednom grafikom za konfiguracije sa višestrukim displejima visoke rezolucije i ultra HD media streamingom. Snapdragon ADP dizajniran je tako da pruži sveobuhvatno hardversko i softversko okruženje za brzi razvoj energetski efikasnih automobilskih platformi visokih performansi za kokpit, uključujući i displeje za zabavu na prednjim i zadnjim sedištima (RSE).

Osim rada na razvoju i komercijalizaciji naprednije webOS Auto platforme, LG i Qualcomm će sarađivati na referentnoj platformi koju će LG predstaviti u januaru na CES 2020.

„Veoma cenimo ovu saradnju sa kompanijom Qualcomm koja proširuje ekosistem platforme webOS Auto, a uz najnovija rešenja Qualcomma za 5G mrežu i multimediju, korisnici će biti u mogućnosti da iskuse istu zabavu kod kuće i u povezanim automobilima“, rekao je dr I.P. Park, predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics. „Zajedno, webOS i Snapdragon ADP će omogućiti visoko efikasnu, sveobuhvatnu hardversku i softversku platformu za buduće infotainment sisteme u vozilima”.

„Saradnja kompanija LG i Qualcomm Technologies temelji se na dugogodišnjem uspešnom odnosu, kreirajući sjajan sinergijski učinak u automobilskom softveru nove generacije“, rekao je Džim Keti (Jim Cathey), stariji potpredsednik i predsednik globalnog poslovanja u Qualcomm Technologies, Inc. „Uvereni smo da će naša zajednička iskustva i stručnost u razvoju automobilskih tehnologija pomoći u pružanju najboljeg korisničkog iskustva sledeće generacije”.