LG je dobitnik čak 21 CES nagrade za inovaciju

LG je nagrađen priznanjem za izvrstan dizajn i inovacije u deset kategorija, a 4K OLED televizor dijagonale 77 inča proglašen je za „najbolju inovaciju“

Zvanično press saopštenje

Asocijacija korisnika tehnologije (The Consumer Technology Association – CTA®) prepoznala je kvalitet uređaja kompanije LG Electronics dodelivši joj 21 nagradu za inovativne proizvode, koji će narednog januara biti predstavljeni na sajmu CES 2016 u Las Vegasu. Kompanija LG dobitnik je prestižnih nagrada za inovacije u deset visoko konkurentnih kategorija, među kojima su i kućni aparati, hardver i komponente, pristupačna tehnologija, smart home tehnologija, video ekrani, slušalice, prenosne tehnologije, bežične slušalice i bežični pribor.

Među dobitnicima CES 2016 nagrada za inovacije su neprikosnoveni 4K OLED televizor dijagonale 77 inča, najnoviji LG V10 smart telefon i revolucionarna LG Twin Wash™ veš mašina sa Sidekick™ dodatkom.

„Osvojene nagrade ukazuju da aktivno radimo na ispunjavanju našeg slogana, odnosno težnji da život naših korisnika učinimo lepšim. Od naših revolucionarnih OLED televizora preko sjajne Twin Wash tehnologije i ostalih uređaja, nastavljamo da stvaramo proizvode čija je inovativnost prepoznata od najprestižnijih svetskih asocijacija,“ rekao je William Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics SAD.

Nagradu za „najbolju inovaciju“ u kategoriji za video ekrane dobio je LG 4K OLED televizor dijagonale 77 inča, koji je od strane komisije ocenjen kao izvanredan podvig modernog inženjeringa i dizajna. Savršena crna boja pruža 200 puta dublji kontrast u odnosu na ekrane bazirane na LCD tehnologiji, oživljavajući boje kao nikada do sada. Ostali nagrađeni proizvodi kompanije LG iz segmenta kućne zabave su novi unapređeni projektor, UltraWide™ monitor, kao i veoma lagani laptop.

Jedan od dobitnika nagrade je i Twin Wash™ mašina sa SideKick™ dodatkom, koja omogućava korisnicima da dva odvojena veša peru istovremeno. Sidekick dodatna mašina smeštena je u donjem delu, ispod prednjeg bubnja i specijalno je dizajnirana za pranje manje količine veša. Još jedna nagrađena inovacija iz ove kategorije je LG Styler koji predstavlja elegantan novi sistem čišćenja odeće. Ovaj sistem štedi vreme tako što održava i osvežava odeću kojoj su potrebni posebni uslovi čišćenja, kao što su odela, kaputi ili džemperi.

Novi V10 smart telefon je takođe dobio priznanje CTA® udruženja za pomeranje granica u svetu mobilnih inovacija. Ovaj model poseduje dupli ekran i duplu prednju kameru, kao i Hi-Fi DAC od 32 bita. Ostali proizvodi kompanije LG nagrađeni CES 2016 nagradama za inovacije su:

  • najnoviji LG Watch Urbane koji predstavlja prvi android wear uređaj sa bežičnim povezivanjem.

  • potpuno nove slušalice LG Tone Active su najnovija verzija najprodavanijih bluetooth slušalica otpornih na vodu.

  • LG Rolly Keyboard je prva bežična prenosiva tastatura koja se lako sklapa i može smestiti u džep ili tašnu.

CES nagrada za inovaciju ističe vrhunac dostignuća u tehnologiji i dizajnu proizvoda. Izbor dobitnika CES nagrada za inovacije svake godine vrše eminentni industrijski dizajneri, inženjeri i novinari koji ocenjuju proizvode po različitim kriterijumima, uključujući upotrebnu vrednost, estetiku, inovativni dizajn, kao i doprinos kvalitetu života. Kompanija LG je nagrađena sa više od 170 CES nagrada za inovaciju još od prvog zvaničnog učešća 2004. godine.