LG nastavlja da pomera granice smart telefona zahvaljujući modelu LG G8 ThinQ

Beograd, 19. februar 2019. godine – Kompanija LG Electronics (LG) će na sajmu Mobile World Congress (MWC) 2019 predstaviti svoj novi smart telefon LG G8 ThinQ sa inovativnom Crystal Sound OLED (CSO) tehnologijom koja koristi OLED displej pametnog telefona kao pojačivač zvuka. Na taj način LG će potvrditi svoju lidersku poziciju kad je reč o kvalitetu zvuka smart telefona.

Zbog sve većeg broja korisnika koji smart telefone koriste kao primarne uređaje za gledanje filmova, igranje igrica i slušanje muzike, potražnja za mobilnim telefonima koji mogu da isporuče visokokvalitetan zvuk je veća nego ikada. LG je oduvek prepoznavao važnost visokokvalitetnog zvuka kod smart telefona za vrhunsko korisničko iskustvo, a tu misiju nastavlja i sa uređajem LG G8 ThinQ .

LG je samostalno razvio CSO tehnologiju, a koristi OLED displej kao dijafragmu, pri čemu kompletna površina vibrira kako bi se proizveo zvuk impresivne jačine. Budući da LG-jeva jedinstvena tehnologija koristi ceo ekran, CSO poboljšava i jasnoću, što dovodi do lakšeg prepoznavanja glasova i izraženije reprodukcije zvuka.

Kad se uključi spikerfon, zvuk dolazi sa impresivnim basom kroz donji zvučnik. Potpuni stereo performans moguć je uz dvokanalni zvuk iz donjeg zvučnika i gornjeg dela displeja. Osim poboljšanja zvuka, tehnologija CSO smart telefonu LG G8 ThinQ pruža i minimalistički izgled.

Zbog bliske saradnje sa audio partnerom, kompanijom Meridian, LG ponovno donosi izuzetnu vernost zvuka, a upravo je fino podešen zvuk ono što korisnici očekuju od LG premium uređaja.

Karakteristike LG smart telefona iz G serije:

  • DTS:X 3D Surround zvuk koji emulira 7.1-kanalni sistem, sa ili bez slušalica, po prvi put kod LG-ja

  • Hi-Fi Quad DAC konverter koji uzdiže iskustvo slušanja reprodukcijom zvuka izuzetne vernosti, uz mogućnost povećanja kvaliteta (up-sampling) audio datoteka

  • Podrška za kodek Master Quality Authenticated (MQA) za visokokvalitetni audio streaming

  • Boombox zvučnik koji koristi unutrašnji prostor telefona kao rezonantnu komoru za generisanje neverovatnih basova i veće jačine zvuka

„Naša predanost tome da zvuk kod smart telefona dovedemo na nove visine se jasno vidi i kod telefona LG G8 ThinQ “, rekao je Čang Ma (Chang Ma), stariji potpredsednik i direktor odseka proizvodne strategije u kompaniji LG Electronics Mobile Communications. „Razvijajući nove tehnologije i blisko sarađujući sa najboljim partnerima iz audio industrije, LG će nastaviti da isporučuje kvalitetan zvuk koji korisnici zahtevaju i zaslužuju”.

Posetioci sajma MWC u Barseloni biće u prilici da posete štand kompanije LG od 25. do 28. februara kako bi iskusili tehnologiju Crystal Sound OLED na telefonu LG G8 ThinQ , zajedno sa brojnim drugim inovacijama u području smart telefona.