LG osvojio čak 21 CES nagradu za inovaciju

Beograd, 15. novembar 2016. godine – Asocijacija korisnika tehnologije (The Consumer Technology Association – CTA ™ ) prepoznala je značaj inovacija u sferi tehnologije i dizajna, koje je uvela kompanija LG Electronics, zbog čega je kompaniji dodelila 21 CES nagradu za inovativne proizvode. Među dobitnicima priznanja su premium proizvodi iz LG SIGNATURE linije, OLED televizori, kao i multimedijalni smart telefon LG V20, kojeg odlikuju vrhunske performanse. Ovo je peta godina zaredom kako LG OLED televizori osvajaju CES nagradu za inovaciju, kao zvanično priznanje industrije za najinovativnije proizvode predstavljene na najvećem sajmu potrošačke tehnike.

LG

Ove godine, Sajam potrošačke elektronike (CES) beleži i pedesetogodišnjicu postojanja, a LG, kao i kompanija Zenith koja je u njenom vlasništvu, ponosni su članovi ovog sajma još od njegovog osnivanja 1967. godine. Kompanija LG dobitnik je prestižnih nagrada za inovacije u jedanaest visoko konkurentnih kategorija, uključujući kućne aparate, audio i video komponente, bežične slušalice i bežičnu opremu, video ekrane, Smart home tehnologiju, slušalice, kategoriju Tech for a Better World, eko-dizajn i održive tehnologije, prenosive medija plejere, kao i računarske periferije. Nagrađeni proizvodi biće izloženi na sajmu CES 2017 u Las Vegasu, od 5. do 8. januara 2017. godine.

LG

Najviše nagrađivanih proizvoda pripada LG SIGNATURE liniji, poput televizora, mašina za veš i mašina za pranje posuđa. Proizvode iz ove linije karakteriše najsavremenija tehnologija kompanije LG i dizajn svetske klase, kao i detalji izrađeni sa posebnom pažnjom, tako da odgovaraju potrebama i najzahtevnijih korisnika. LG SIGNATURE OLED televizor druge generacije, koji će biti predstavljen na sajmu CES 2017, osvojio je nagradu za najbolju inovaciju u kategoriji video ekrana, čime je kompanija LG osvojila ovo odličje drugu godinu zaredom.

CES nagrade za inovaciju svake godine biraju renomirani industrijski dizajneri, inženjeri i novinari, koji donose odluku o najinovativnijim uređajima na osnovu raznovrsnih kriterijuma, poput estetike, inovativnog dizajna, kvaliteta, kao i doprinosa kvalitetu života korisnika.

Kompletna lista CES 2017 nagrada koje je osvojila kompanija LG biće objavljena na konferenciji za štampu posvećenoj ovom sajmu, koju će LG organizovati u Las Vegasu 4. januara 2017.