LG predstavlja nove članove Minibeam LED serije projektora

Novi Minibeam projektori unapređeni su mogućnošću Bluetooth konekcije, ali i atraktivnijim i tanjim dizajnom

Zvanično press saopštenje

Kao vodeći proizvođač LED projektora sedam godina zaredom, kompanija LG Electronics (LG) odlučila je da dodatno obogati svoju čuvenu Minibeam seriju sa nekoliko novih modela koje će predstaviti na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2016. Tri nova modela, PH550, PW1000 i PW1500 poseduju mogućnost povezivanja uz pomoć Bluetooth i Wi-Fi tehnologije, pružajući vrhunsko iskustvo gledanja. Novi modeli zadržali su izgled svojih prethodnika iz iste serije koji se jednostavno drže u jednoj ruci, s tim što su neznatno stanjeni radi lakše prenosivosti i praktičnosti.

Potpuno novi PH550 model eliminiše potrebu za korišćenjem kablova, i to zahvaljujući svojoj trostrukoj wire-free konekciji, prvi put prisutnoj na nekom projektoru. Ovo znači da korisnici imaju mogućnost da šalju sadržaje sa smart telefona ili tablet računara uz pomoć Wi-Fi Screen Share tehnologije, povezuju zvučnike preko Bluetooth konekcije i da, zahvaljujući dopunjive baterije, uživaju u gledanju sadržaja i do dva i po sata. Sa dimenzijama više od upola manjim od lista A4 papira i jačinom osvetljavanja od 550 lumena, PH550 najsvetliji je među LG projektorima koji rade pomoću baterija.

Prilagodljivi PF1000U, dobitnik CES nagrade za inovaciju za 2016. godinu, poseduje jedinstvenu opciju projektovanja slike veličine 100 inča na udaljenosti od samo 38 centimetara od zida. Gledaoci više ne moraju brinuti o oslobađanju velikog prostora kako bi napravili mesta za uređaj ili paziti da ne zaklone svetlo reflektora. Sa četvrtinom veličine i pet puta manjom težinom od vodećeg modela ultra kratkog dometa (UST), PF1000U isporučuje zadivljujuću jačinu osvetljavanja od 1000 lumena, pritom trošeći tri puta manje električne energije od konkurentskih uređaja. Važno je primetiti i da ovaj projektor radi na ultra kratkih 21dB u Eko režimu. Ovi faktori zajedno čine PF1000U daleko najnaprednijim UST uređajem na svetu.

Za korisnike kojima je jasnoća slike među prioritetima, novi PF1000U renderuje slike na zadivljujućih 1500 lumena i daje najsvetliju sliku u čitavoj Minibeam seriji. Savršen za sve od slide show prezentacije do bioskopskog iskustva gledanja filmova, ovaj projektor idealan je za ljude koji uživaju u najrazličitijim vrstama sadržaja. PF1000U sa svojih 1000 lumena nudi sve sjajne karakteristike Minibeam PW1500 modela, ali po povoljnijoj ceni.

„Jako samo uzbuđeni zbog predstavljanja najnovije Minibeam serije na predstojećem CES sajmu”, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Sa više raznolikosti nego ikada, Minibeam projektori nude poboljšanu prenosivost sa bežičnom konekcijom za odlično iskustvo gledanja bilo kad i bilo gde.”

Novi Minibeam modeli biće predstavljeni korisnicima na CES sajmu od 6. do 9. januara u Las Vegasu, a od prvog kvartala 2016. godine biće dostupni na ključnim evropskim tržištima i u Sjedinjenim Američkim Državama.