LG PW700 Mini projektor

Vrlo interesantan projektor koji nam dolazi iz kompanije LG i koji spada u kompaktne modele koji su namenjeni zahtevnim poslovnim korisnicima. Radi se o LED varijanti zgodnoj za nošenje, sjajnim performansama i odličnoj ceni za ono što nudi.

Iz kompanije LG nam stiže još jedan projektor, pa iako ovaj proizvođač možda ne pada odmah na pamet kada pomenemo projektore, nije loše pomenuti da se ipak radi o jednom od većih imena u ovoj kategoriji. Od nedavno su LED modeli postali prilično traženi, i to iz prilično jasnih razloga: omogućili su dosta manje dimenzije projektora uz impresivno duži radni vek lampe. Primera radi, 30.000 radnih sati (koliko jedna lampa u PW700 može da radi) je dovoljno da celih 20 godina svakodnevno koristite projektor po 4h. Cene su takođe postale niže i sada su ovakvi LED modeli dostupni dosta širem krugu potencijalnih kupaca.

Ključne karakteristike

  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • LED tehnologija doprinosi veoma dugom radnom veku lampe
  • WiDi/Miracast/HDMI/Bluetooth interfejs

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Prirodna rezolucija: DLP(0.45") WXGA (1280 x 800)
  • Osvetljenje: 700 ANSI Lumen
  • Kontrast: 100,000 : 1
  • Radni vek lampe: 30000 hours
  • Konekcije: 15 Pin D-sub in/out, Composite AV, HDMI, USB, 3.5mm headphones
  • Potrošnja: maksimalno 65W
  • Dimenzije: 171.5 x 116.8 x 41.5 mm
  • Masa: 580g
  • Dodatno: 2W stereo zvučnici, Bluetooth Sound out, podrška za Excel, PowerPoint, muziku, filmove i video fajlove, LG Screen Share

LG PW700 Mini projektor

Uz dimenzije od 171.5 x 116.8 x 41.5 mm, PW700 nije najmanji LED projektor koji smo videli, ali je i dalje dosta kompaktniji od proseka standardnih modela, te će biti vrlo zgodan za nošenje na sastanke, prezentacije i slično, pogotovo pošto teži svega malo više od pola kilograma! Treba doduše imati u vidu i to da je napajanje eksterno, nalik na ono za laptop (dakle ne baš mnogo kompaktno) kao i to da je torba za nošenje koja se dobija u pakovanju dovoljna samo za projektor, a ne i napajanje, daljinski i kablove. Da pomenemo da u pakovanju stižu još i daljinski upravljač (srednje veličine i sa dosta raspoloživih funkcija) kao i jedan AV i D-Sub kabl. Kontrole na samom projektoru su postavljene na sredini gornje stranice, i u pitanju su touch tasteri u standardnom rasporedu, i neće biti potrebno neko posebno objašnjenje funkcija ukoliko ste ikada ranije koristili neki drugi projektor.

Sa prednje strane je fiksirano sočivo (nema optičkom zuma) dok je fokus točkić postavljen bočno. Pozadi su raspoređeni svi konektori: D-Sub, HDMI, USB, HDMI, 3.5mm za slušalice, AV kompozitni i naponski. Projektor prikazuje sliku dijagonale od 25" do 100", a na 1.3m razdaljine od platna ili zida se dobija sasvim dobrih 40" dijagonale. Što se tiče opcija koje se ne vide spolja, znamo da su tu dva stereo zvučnika od po 1W, ali za one koji imaju zvučni sistem koji podržava Bluetooth, tu je i BT konekcija baš za zvuk, što je zgodna opcija. Dodatno, podržane su Intel WiDi i Miracast (sa odgovarajućim kablom) konekcije, pa možete i svoje mobilne uređaje koristiti za projekcije. Pomenuti USB port podržava priključivanje eksternog hard ili flash diska, za direktnu reprodukciju sasvim solidnog broja office i multimedijalnih formata.

Rezime

Po pitanju kvaliteta slike nismo imali niikakvih primedbi: dobija se oštra slika rezolucije 1280x800 piksela (uz automatsko key-stone podešavanje) sa dobrim bojama, odličnim osvetljenjem i kontrastom, za koju se u najvećem broju slučajeva neće morati gasiti svetlo niti zamračivati prostorija. Ovaj projektor radi dosta tiho, vrlo je lagan i zgodan za nošenje, a native 1280x800 piksela rezolucija bi trebala da bude i više nego dovoljna za većinu korisnika. Za najveći broj poslovnih korisnika, ovo je projektor koji će većinu zahteva ispuniti bez ikakvih problema pa zaslužuje i našu preporuku.

Conclusion

The picture quality is beyond reproach: a sharp 1280x800 pixels resolution picture is provided (with automatic key-stone setting) offering good color, excellent brightness and contrast, so it will not be necessary to darken the room. The projector works quietly, it is lightweight and convenient for transport, while a native 1280x800 pixel resolution is going to be sufficient for the great majority of users. For most business users, this is a projector that will meet most demands without any problems so it deserves a recommendation.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2015.): 700€

LG ustupio: LG PW700 Mini projektor
Prodaja: lge.rs, pinsoft.com, ctcomputers.rs