LG se obavezao da će do 2030. prepoloviti emisiju ugljen-dioksida

Beograd, 24. maj 2019. godine – Kompanija LG Electronics (LG) pokrenula je Zero Carbon 2030 inicijativu, kojom se obavezala da će u roku od 12 godina redukovati emisiju ugljen-dioksida u svojim delovanjima na globalnom nivou.

U skladu sa svojom poslovnom strategijom održivosti, LG će nastojati da smanji emisije ugljen-dioksida za čak 50 odsto u odnosu na 2017. godinu, kroz implementiranje različitih inicijativa za smanjenje ugljen-dioksida i obnovljivu energiju. Ovi napori pomoći će kompaniji LG da se približi dostizanju svog krajnjeg cilja – redukciji emisije ugljen-dioksida.

Kroz niz strateških inicijativa, kompanija će smanjiti emisiju ugljen-dioksida u svojoj svetskoj proizvodnji sa skoro dva miliona tona zabeleženih u 2017. godini na 960.000 tona do kraja 2030. godine. LG planira da proširi svoja visoko efikasna postrojenja i tehnologije usmerene na redukovanje efekta staklene bašte i ublažavanje stvaranja emisija ugljen-dioksida tokom proizvodnog procesa.

Takođe, LG će razvijati postrojenja za obnovljivu energiju koristeći solarne panele i aktivno će iskoristiti sopstvena tehnološka rešenja kao što su visokoefikasni Chilleri i Sistemi za upravljanje energijom (Energy Management Systems – EMS) za smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Dodatno, proširenjem projekata Mehanizma čistog razvoja (Clean Development Mechanism – CDM), LG planira da osigura CER (Sertifikovana redukcija emisije) kredite. Takve napredne CDM inicijative promovišu ekološki napredak u zemljama u razvoju omogućavajući preduzećima koja su se obavezala da će redukovati emisije ugljen-dioksida da implementiraju svoje projekte redukcije koristeći sopstveni kapital i tehnologije. Ovakvi projekti su ključni za sticanje CER kredita, koje izdaje Okvirna konvencija Ujedinjenih nacija o promeni klime (UNFCC) nakon detaljnog procesa evaluacije.

Kao prvi proizvođač kućnih aparata koji je stekao CER kredite 2015. godine, LG je učvrstio svoj status pionira ekološki osvešćene kompanije. Do kraja 2018. godine LG je obezbedio ukupno 340.000 tona CER-a kroz svoje CDM inicijative.

„Naša posvećenost borbi protiv globalnih klimatskih promena je nepokolebljiva. Progresivni koraci LG-ja zarad smanjenja emisija ugljen-dioksida na radnim mestima širom sveta ilustruju čvrstu posvećenost kompanije ekološki održivom liderstvu”, rekao je Li Jung-je (Lee Young-jae), potpredsednik za bezbednost životne sredine u kompaniji LG electronics.