LG uvodi uslugu brige o korisnicima zasnovanu na veštačkoj inteligenciji

Beograd, 29. avgust 2019. godine – Na sajmu IFA 2019 prvi put će u Evropi biti predstavljeno inovativno rešenje za usluge korisnicima na bazi veštačke inteligencije kompanije LG Electronics (LG), Proactive Customer Care (Proaktivna briga o korisnicima). Ta usluga koristi naprednu ThinQ veštačku inteligenciju kompanije LG u cilju pružanja personalizovane podrške, upozoravajući korisnike na probleme u vezi sa njihovim LG uređajem i pružajući im korisne savete i rešenja za ostvarivanje najboljih performansi. Ovu uslugu će prvobitno posedovati najnovije mašine za pranje veša sa prednjim punjenjem i frižideri sa zamrzivačem dole kompanije LG u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Španiji i Velikoj Britaniji ove godine, a nakon toga i na ostalim ključnim tržištima u Evropi 2020. godine.

Pomoću najnovije tehnologije veštačke inteligencije, LG Proactive Customer Care osmišljena je tako da vlasnike LG pametnih uređaja obavesti o potencijalnim problemima pre nego što do njih uopšte dođe. Ona može ubrzati posete servisera, ukoliko je to potrebno, i pružiti uputstva za održavanje optimalnog funkcionisanja proizvoda kompanije LG. Korisnici mogu početi da koriste uslugu tako što će se registrovati i povezati svoje uređaje putem besplatne LG ThinQ aplikacije (za Android i iOS).

Inovativno rešenje za brigu o korisnicima na bazi veštačke inteligencije kompanije LG obuhvata sve od ugradnje do održavanja i utvrđuje da li je korisnikov uređaj ugrađen i funkcioniše na ispravan način nakon aktivacije aplikacije. Nakon aktivacije, korisnici dobijaju bilten, koji ih upozorava ukoliko je detektovan problem, uz detaljna uputstva o tome kako da ga reše. Osmišljena tako da obezbedi maksimalno zadovoljstvo korisnika, LG Proactive Customer Care predstavlja uslugu koja na jednom mestu pruža odgovore na sva pitanja u vezi sa podržanim LG proizvodom.

Tako, na primer, Proactive Customer Care stalno prati temperaturu frižidera sa zamrzivačem dole i pruža uputstva o tome šta treba preduzeti ukoliko se detektuje fluktuacija temperature od preko 3°C. Ta usluga traži probleme koji bi potencijalno mogli da dovedu do veće potrošnje energije i vode i pruža uputstva za korigovanje situacije u cilju unapređenja efikasnosti i uštede. Vlasnici dobijaju redovne imejl izveštaje koji pružaju detaljan opis performansi uređaja, istorijat obaveštenja i aktuelni status uz podsetnike u vezi sa time koje je najbolje vreme za obavljanje rutinskog održavanja.

„LG Proactive Customer Care predstavlja novu paradigmu u oblasti korisničkih usluga, koja pruža veću vrednost i bezbrižnost vlasnicima naših pametnih kućnih uređaja”, izjavio je Song Dae-hjun, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Nastavićemo da razvijamo inovativna rešenja za pametni dom za evropsko tržište i pružamo nove načine da unapredimo pogodnost korišćenja za vlasnike LG uređaja”.

Posetioci sajma IFA 2019 mogu od 6. do 11. septembra da saznaju više o LG pametnim uređajima sa uslugom Proactive Customer Care u Hali 18 sajma Berlin. Pratite aktivnosti kompanije LG na sajmu IFA na društvenim medijima pomoću heštega #LGIFA2019.