Liam Nison u prvoj LG Super bowl reklami

Ridli i Džejk Skot, dva velikana filmske režije, kreirali su reklamu za OLED televizore iz LG Signature serije, povodom predstojećeg Super bowl spektakla

Zvanično press saopštenje

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoju prvu reklamu koja će biti prikazana tokom Super bowl spektakla, u kojoj se pojavljuje glumac Liam Nison, kao i novi LG Signature OLED televizor. Ova reklama predstavlja svojevrsnu saradnju oca i sina - izvršni producent je Ridli Skot, dok je njegov sin, Džejk Skot, režiser.

Radnja reklame prikazuje način na koji kompanija LG unosi futurističke inovacije iz oblasti kućne zabave u živote svojih korisnika, uz pomoć revolucionarne OLED tehnologije. U centru pažnje je najnoviji OLED televizor koji predstavlja perjanicu kompanije LG i pruža superioran kvalitet slike uz prikaz savršeno crnih nijansi, odličan kontrast i više boja, na elegantnom, zadivljujuće tankom staklenom panelu.

„Ovo je dinamičan, kratki film o trci za predvodnika na polju inovacija i sposobnosti kreiranja tehnologije budućnosti”, izjavio je Ridli Skot, izvršni producent reklame. Glumac Liam Nison tumači ulogu „čoveka iz budućnosti” čiji je zadatak da ljudima predstavi budućnost televizije, baš kao što to kompanija LG neprekidno čini uz pomoć brojnih inovacija u oblasti OLED tehnologije. „Moj lik je misteriozni čovek iz budućnosti koji putuje u prošlost radi veoma važne misije. On predstavlja tu unutrašnju privlačnost koju svi imamo, odnosno našu radoznalost da saznamo više o budućnosti”, izjavio je Nison. „Cilj je bio stvoriti svet koji nikada ranije niste videli, odnosno svet koji je jedinstven i svojstven samo za OLED tehnologiju”, izjavio je Džejk Skot, režiser reklame.

Režiserski par nije poznat samo po nagrađivanim filmovima, već i po priznatim reklamama, poput Ridilijeve za kompaniju Macintosh pod nazivom „1984”, kao i vrhunske reklame „Izgubljeni pas”, koju je Džejk kreirao za kompaniju Budweiser.

„Ridli i Džejk su neverovatno kreativan tim. Kada radite sa njima, jednostavno znate da ste u dobrim rukama”, izjavio je Nison.

LG Signature OLED televizor, koji je nedavno proglašen za najbolji televizor od strane Engadget magazina u kategoriji proizvoda predstavljenih na CES sajmu ove godine. Neverovatno tanak OLED panel od providnog pozadinskog stakla i moćnog sistema zvučnika postavljenog napred, predstavlja izuzetan podvig modernog inženjerstva i dizajna.

„Isprva sam bio iznenađen njegovom formom. Prelep je i tanak, ali i jako elegantan i jednostavan”, izjavio je Ridli Skot.

LG Signature OLED televizori dijagonale 77 i 65 inča, pružaju izuzetan kontrast i boje, kao i 4K Ultra HD rezoluciju i mogućnost prikaza sadržaja u High Dynamic Range (HDR) tehnologiji. Sertifikovani kao UHD Premium uređaji od strane UHD alijanse, uređaji iz ove serije podržavaju HDR format koji su kreirali vodeći svetski emiteri, filmski studiji i proizvođači potrošačke elektronike, uključujući HDR10 i DolbyVision.

Za razliku od LCD ekrana sa LED pozadinskim osvetljenjem koji mogu da zatamne samo delove ekrana, na OLED televizoru svaki piksel može biti nezavisno uključen ili isključen, što omogućava prikaz jasnih, živopisnih boja i detalja u senci, čak i kada su svetli objekti u neposrednoj blizini tamnih površina.

Predvođeni novim LG Signature modelima koji se pojavljuju u reklami, liniju LG OLED televizora za 2016. godinu čine četiri serije sa ukupno osam modela, od kojih svaki poseduje webOS 3.0 smart TV platformu sa unapređenim opcijama, koje čine traženje i menjanje sadržaja sa televizijskih kanala i streaming servisa jednostavnijim i bržim.

Reklamu možete pogledati na sledećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=PzLfPx-8OuM .