Li-Ion baterije za IoT i Edge Computing aplikacije preko APC Smart-UPS-eva

Poslovne kritične aplikacije i IoT sistemi sve se više pomeraju ka ivici mreže kako bi smanjili kašnjenje signala, poboljšali povezanost i performanse. Kao rezultat, značaj ovih distribuiranih IT okruženja postao je najvažnija komponenta za svakodnevne poslovne operacije. Iako je efikasno upravljanje električnom energijom od suštinskog značaja, dešava se da ne postoji adekvatno IT osoblje sa odgovarajućom stručnom spremom za rešavanje zadataka koji se pred njima nalaze. To znači može doći do zanemarivanja redovnog održavanja opreme za zaštitu napajanja, kao što je uređaj za besprekidnonapajanje (UPS), što potencijalno dovodi do neplaniranih prekida koji mogu uticati na poslovne performanse i dovesti do skupih zamena zbog loše održavane opreme.

Schneider Electric

Tehnologija Li-Ion baterija nudi prednosti koje je čine atraktivnom i pristupačnom opcijom za sve veći broj biznisa koji se oslanjaju na distribuiranu IT infrastrukturu. Krajnjim korisnicima su potrebne bolje performanse sa smanjenim dimenzijama opreme i sa lakšim održavanjem, dok smanjuju ukupne troškove vlasništva (TCO) tokom životnog veka svog uređaja. Iz tog razloga Schneider Electric proširuje svoj APC

Smart-UPS portfolio sa opcijom

Li-Ion baterija za svoju monofaznu ponudu. Smart-UPS napajanje Schneider Electric je predstavio Li-Ion tehnologiju za zaštitu napajanja, uključujući vodeće trofazne UPS i APC Back-UPS proizvode a sada proširuje upotrebu Li-Ion tehnologije na svoj monofazni Smart-UPS portfolio sa novom linijom APC Li-Ion baterijskog UPS-a. Uz Li-Ion tehnologiju, Smart-UPS On-Line nudi nekoliko pogodaka za održavanje i štednju:

  • Duži vek trajanja: Li-Ion baterije mogu imati vek trajanja od 10 godina
  • Smanjene dimenzije i težina: Zbog veće gustine energije, Li-Ion baterije imaju manji otisak a lakše su oko 30 odsto od zatvorenih olovnih baterija.
  • Smanjeno održavanje i ukupni troškovi vlasništva: Sa dvostrukim povećanjem životnog veka baterije, iznos održavanja i povezanih troškova smanjen je za 53 procenta.
  • Sigurnost: Dokazana sigurnost i najbolji kvalitet u klasi kao i pridržavanje sigurnosnih propisa (UL 1973, UL1642 / IEC62133) pruža dodatnu bezbednost.
  • Bolje performanse na višim temperaturama: Li-Ion baterije mogu raditi na višim srednjim temperaturama (npr. 40 ° C / 104 ° F) bez smanjenja performansi UPS-a tokom rada.
  • Produženo vreme rada: Smart UPS On Line može se konfigurisati sa više Li-Ion baterijskih paketa kako bi zadovoljio agresivne zahteve tokom rada na osnovu IT i poslovnih potreba.
  • Mogućnosti daljinskog upravljanja: Dostupno sa unapred instaliranom opcijom Netvork Management Card (NMC), ovo rešenje može poboljšati vidljivost „edge“ okruženja sa mogućnostima nadzora i kontrole Rešenje se može povezati i sa Schneider Electric IoT baziranom platformom EcoStruxure™ koja omogućava skupljanje informacija na cloud o stanju i statusu UPS uređaja u cilju pojednostavljivanja održavanja i optimizacije performansi. Ispunjavanje potražnje i izazova kupaca APC-ova Smart-UPS On-Line ponuda ispunjava industrijski jaz tako što pruža bolje performanse i duži rok trajanja koji trenutno nije dostupan kod zapečaćene tehnologije olovnih baterija sa kiselinom. Sa rešenjima Li-Ion- a, Schneider Electric omogućava klijentima da rade efikasnije i značajno smanjuju troškove i rizike vezane za upravljanje svojom opremom za zaštitu napajanja.

Obezbeđivanje sigurnosti u povezanom svetu

APC je vodeći brend širom sveta za integrisanu fizičku infrastrukturu i softver. Sa širokim spektrom proizvoda koji pružaju pouzdana rešenja za napajanje i dostupnost za IT i komunikacione tehnologije, APC omogućava sigurnost u povezanom svetu. Sa najvećom zajednicom partnera prilagođavajući rešenja za kućnu i distribuiranu tehnologiju, APC omogućava pojedincima i preduzećima da predvide neočekivane situacije, štiteći kritične informacije i podatke.