LogiLink 2.5'' HDD Protection Box

Za slučaj da iz nekog razloga imate 2.5" hard diskove u rezervi, nije loše pogledati i obezbediti i osnovnu fizičku zaštitu u vidu vrlo praktičnih kutija za jeda i dva hard diska. Dobra cena i odličan kvalitet izrade su sasvim dovoljni za preporuku.

Među zanimljivim periferijama iz LogiLink ponude smo našli i zaštitne kutije za hard diskove. Radi se o kvalitetnim, plastičnim kutijama čija je uloga da zaštite diskove od oštećenja prilikom transporta ili čuvanja. Možda ovo neće svima biti interesantno, ali ima dosta onih koji imaju rezervne diskove ili offline backup, za koji je minimalno ulaganje u adekvatnu fizičku zaštitu itekako opravdano. Mi smo videli dva modela, namenjena za držanje jednog i dva diska, oba vrlo povoljne cene i odličnog kvaliteta.

Ključne karakteristike

  • Povoljna cena
  • Odličan kvalitet izrade

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Kompatibilnost: hard diskovi 2.5" formata

LogiLink 2.5'' HDD Protection Box UA0131 i UA0132

Namenjen držanju dva hard diska 2.5" formata, UA0132 je klasična kutija sa poklopcem, koja dolazi u plavoj boji (dostupne su i druge boje) i sa nalepnicom napred gde se može označiti šta se nalazi unutra. U pitaju je poluprovidna plastika sasvim dobrog kvaliteta, mekanana dodir, ali dovoljno čvrsta da diskovima pruži zaštitu od udaraca ali i vode/vlage. Poklopac drži plastični klip sa strane, a sa unutrašnje strane vidimo sunđer koji diskove drži u mestu kako ne bi šetali tokom transporta. Veoma jednostavna konstrukcija, ali i prilično funkcionalna.

Druga kutija je UA0131 i ona je dimenzija koje odgovaraju jednom 2.5" disku, i dizajnirana je da se otvara kao recimo kutija od DVD-ja. Plastika je takođe svetlo plave boje, stim što postoje i druge dostupne boje. Plastika je dobrog kvaliteta i pruža odličnu zaštitu od fizičkih oštećenja. Poklopac se čvrsto zatvara i nema bojazni da disk ispadne. Kao i UA0132, i ovde je se dobija osnovna zaštita protiv vode odnosno vlage. Sa prednje strane takođe imamo nalepnicu na koju se može upisati sadržaj diska.

Rezime

Ovakvi gadgeti su vrlo praktični, možda ne toliko širokom krugu kupaca, ali i dalje konačno imamo i sitnice kao što je ova na raspolaganju. Ukoliko imate neku količinu diskova na raspolaganju kao offline backup ili jednostavno rezervu, nije loše investirati i u ovako jednostavne futrole koje će pružiti i dodatnu zaštitu. Za one koji imaju 3.5" diskove, dobra vest je da u programu proizvođača ima i posebnih kutija za taj format.

Conclusion

These gadgets are handy, maybe not for a wide range of customers, but we finally have a device such as this. If you have plenty of available drives as an offline backup or a reserve, it is not bad to invest in such a simple case that will provide an additional protection too. For those who have 3.5" drives, the good news is that the manufacturer is offering a special case for that format too.

Cena: 2.3/2.5€

Sampro ustupio: LogiLink 2.5'' HDD Protection Box UA0131 i UA0132
maloprodaja: Njegoševa 19, 011/307 50 60
zvanični sajt: sampro.rs