Logitech Attack 3

Odličan džojstik vrlo povoljne cene namenjen igračima. Kvalitet izrade je na visokom nivou, a ovaj model je i potpuno simetričan, pa će podjednako odgovarati levorukim i desnorukim igračima. Ima ukupno 11 programibilnih tastera i jednu kontrolu potiska.

Letnji raspust je pravo vreme da se nadoknadi za sve one propuštene igre koje su se nagomilale tokom poslednjeg semestra. Potrebno je samo imati odgovarajuću opremu za sve okršaje, pa ćemo upravo iz tog razloga pogledati i Logitech džojstik, model Attack 3. Čini nam se da ovaj džojstik spaja vrlo dobru cenu i odličan kvalitet, pa zbog toga može biti odličan kandidat za titulu najbolje kupovine.

Ključne karakteristike

  • Odličan kvalitet izrade
  • Atraktivan dizajn
  • Jednostavno povezivanje i podešavanje
  • Odlično se ponaša u igrama
  • 11 programibilnih tastera i jedna kontrola potiska

Utisak kvare

  • Površine koje naležu na šaku nisu gumirane

Specifikacija

Logitech Attack 3 - Interfejs: USB 2.0

  • Broj tastera: 11 plus kontrola potiska
  • Operativni sistemi: Windows 98, 2000, Me, XP, Vista

Logitech Attack 3

Džojstik je napravljen od glatke plastike u kombinaciji crne i plave boje. Ergonomija je prilično dobra pošto džojstik sjajno leži u ruci, ali je ipak čudno da proizvođač nije površine koje direktno naležu na šaku presvukao nekim teksturisanim materijalom koji bi još bolje fiksirao ruku, ali i omogućio ventilaciju. Teško da postoji neko kome se šake ne oznoje posle određenog vremena igranja, pa ova primedba itekako ima smisla. Inače, potpuno je simetričan i odgovaraće i levorukim i desnorukim igračima. Plastika upotrebljena u izradi je veoma kvalitetna i nigde ne krcka ili škripi kada se malo jače pritisne. Ono što je jako bitno, džojstik je veoma stabilan a iako se ne lepi za sto, ipak se neće desiti da ga u žaru borbe silom pomerite sa mesta. Bitno je samo da se obezbedi glatka i čvrsta podloga.

Osnova džojstika je poveće površine (što je direktno zaslužno za to što džojstik ne klizi po podlozi) i četvrtastog oblika. Zglob koji spaja osnovu i palicu je zaštićen gumiranim materijalom i podseća najviše na koleno automobilskog menjača. Palica je dovoljno dugačka i za one sa većom šakom, a pri osnovi ima i deo koji služi kao oslonac za šaku. N osnovi, postoji šest tastera kao i kontrola potiska (za one koji preferiraju simulacije letenja). Na glavi palice, postoji jedan standardan taster za pucanje koji leži direktno ispod kažiprsta i četiri tastera koja se pritiskaju palcem. Ono što je dobro je i to da su svi tasteri obeleženi brojevima, te da će mapiranje iz Profiler programa proizvođača biti veoma lak posao.

Odmah smo isprobali kako se ponaša u akciji i možemo reći da su utisci pozitivni. Džojstik je veoma čvrst i ni posle ozbiljne torture nije davao glasa od sebe. Koliko će izdržati u realnim uslovima gde se koristi često ostaje da se vidi, ali nama deluje da će izdržati i višegodišnju eksploataciju. Tasteri su dosta plitki i ne previše bučni, taman kakvi i treba da budu. Kontrola potiska je mogla biti i malo veća ili bar sa većom polugom koja se povlači, ali bilo kako bilo, Attack 3 je stvarno odličan džojstik koji vredi uloženog novca.

Rezime

Stvarno se nema šta dodati na već rečeno. Vrlo povoljna cena i kvalitet izrade ovog džojstika su njegova najbolja preporuka. Ako tražite novi džojstik, obavezno pogledajte Logitech Attack 3 koji to i zaslužuje.

Preporučena cena (uključujući 18% PDV, jun 2008.): 30€

ComputerLand ustupio: Logitech Attack 3
maloprodaja: Pyramid, Beogradski sajam, 011/2655.485 i 011/3067.051