Logitech F310

Odličan gamepad koji je namenjen PC platformama, sa USB konektorom i kablom dužine 1.8m. Iako ne podržava vibracije, nudi dobru ergonomiju i robusnu konstrukciju, uz dosta dobre peformanse.

Najčešće ne treba ništa dodatno objašnjavati kada je u pitanju Logitech, koji već dugi niz godina važi za jednog od najpopularnijeg i najpoznatijeg proizvođača periferija za računar, ali i razne druge konzole. Na spisku uređaja se nalaze i razne periferije za igrače, a među njima i F310 gamepad koji je namenjen PC igračima. ovo znači da ima USB interfejs, ali je recimo izostala podrška za vibracije. Iako nije baš previše jeftin, čak bi se pre moglo reći da spada u skuplje modele, biće dobar izbor za one koji se igraju samo na PC-ju, pošto ne podržava konzole. ava

Ključne karakteristike

  • Standardni dizajn
  • Dva analogna džojstika

Utisak kvare

  • Nešto veća cena

Specifikacija

  • Tasteri: 4 akcijska, D-Pad, 4 trigger
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: USB

Logitech F310

Ovaj gamepad se ne razlikuje od mnogih drugih modela koje smo videli, pa neće biti potrebno dugo navikavanje na obliki dimenzije. Napravljen je od solidne plastike u mat finišu i crnoj boji, dok su bočne strane ručki gumirane, tako da neće proklizavati kada se šake oznoje. Kvalitet izrade je odličan i nismo primetili da ima bilo kakvog krckanja ili škripanja ako se malo jače stisne u ruci. Ukoliko ste pre toga koristili neki bežični gamepad, ovaj će biti dosta lakši i manje će umarati ruke posle dužeg korišćenja. Za vezu sa računarom koristi USB interfejs, a da bi sve radilo kako treba, potrebno je instalirati drajvere i odgovarajući softver, a kao i uvek, savetujemo da se preuzmu najsvežije verzije sa sajta proizvođača.

Korisnicima je na raspolaganju dosta tastera, i to 8-smerni D-Pad sa leve strane, tri sistemska tastera na sredini, te četiri akcijska (A, B, X, Y) sa desne, koji su obeleženi različitim bojama. Tu su i dva analogna džojstika na sredini, kao i četiri trigger-a sa zadnje strane, po dva sa svake strane. Sa donje strane gamepad-a vidimo i jedan prekidač kojim se selektuje režim rada (DirectInput ili XInput) u zavisnosti da li će se koristiti softver za customize-aciju tastera ili ne, odnosno da bi se prevazišli eventualni problemi oko kompatibilnosti sa igrama. Sam kabl je dužine 1.8m i to bi trebalo da bude sasvim dovoljno za udobnu razdaljinu od računara.

Rezime

Gamepad se dobro pokazao i odlikuje ga odlična preciznost i robusna izrada koja uliva poverenje po pitanju izdržljivosti. Cena jeste nešto veća u odnosu na slične modele drugih proizvođača, ali to je i nešto na šta smo navikli kada je Logitech u pitanju i nema nikakvih iznenađenja po tom pitanju. Ukoliko tražite gamepad samo za PC računar, a verni ste Logitech-u, ovo će svakako biti odličan izbor.

Conclusion

Gamepad is very good; characterized by great precision and robust materials that inspire confidence in terms of durability. Price is slightly higher in relation to the prices of similar models from other manufacturers, but it is something we are used to when it comes to Logitech and there are no surprises in this regard. If you are looking for a PC gamepad, and you are loyal Logitech buyer, this model will certainly be a great offer.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2013.): 32€

ComputerLand ustupio: Logitech F310
zvanični sajt: pyramid.rs