Logitech G920 je najbolji volan za igranje na svetu

Logitech je predstavio novi trkački volan G920 Driving Force namenjen Xbox One i PC platformama koji karakterišu neke od ekskluzivnih opcija kao što su ekskluzivni skinovi za vozila u igračkim simulacijama i stilu Logitech G teme za Cloud 9 i TeamSolidMid timove.

Logitech G920

Driving Force G920 model je dizajniran za upotrebu sa najnovijim igrama za Xbox One konzolu, tako da više nikada nećete poželeti da koristite standardni kontroler nakon što isprobate ovaj trkački volan.

Logitech G920

Sa druge strane G920 Racing Wheel može da radi i sa odabranim PC naslovima uz upotrebu Logitech Gaming Software alata.

Logitech G920

Zahvaljujući dual motor Force Feedback karakteristici možete da osetite svaki pokret točka, svako proklizavanje, svaki potez pod i preupravljanja. Moćni dual motor Force Feedback realistično simulira efekte za vaše precizno reagovanje.

Logitech G920

Driving Force volan je dizajniran za duge igračke sesije i dug životni vek spreman da se uhvati u koštac sa akcionom vožnjom. Vrhunski kuglični ležajevi u okviru osovine volana i pedale čine G920 volanom koji će omogućiti da njime pređete „veliki broj kilometara“. Volan je prekriven visokokvalitentom štepanom kožom za dodatni osećaj luksuza.

Logitech G920

Volan karakteriše inkorporisan G pad koji omogućava da savršeno lako dođete do potrebnih komandi u svojoj vozačkoj simulaciji. Poluautomatske poluge promene stepena prenosa omogućavaju brzinski prelazak iz jednog stepena prenosa u drugi za još bolje reagovanje.

Volan je opremljen setom pedala koje omogućavaju da održite realisitčni položaj vožnje koji se održava tokom stvarne vožnje trkačkih vozila. G920 nudi pedale akceleratora, kočnice i spojnice za savršeno iskustvo.

Za realistično kretanje po trkačkoj stazi volan karakteriše mogućnost okretanja za celih 900 stepeni odnosno dva ipo kruga. G920 je dizajniran da radi sa Driving Force Shifter dodatkom u vidu menjača stepeni prenosa za podizanje realističnosti vožnje na dodatni nivo.

Specifikacije:

  • Sistemski zahtevi: Xbox one, PC
  • Paket sadrži: Volan, Pedale, Adapter za napajanje, dokumentacija

Fizičke specifikacije:

Volan:

  • Visina: 270mm
  • Širina: 260mm
  • Dubina: 278mm
  • Masa: 2.25kg

Pedale:

  • Visina: 167mm
  • Širina: 428.5mm
  • Dubina: 311mm
  • Masa: 3.1kg

Tehničke specifikacije:

  • Logitech Gaming softver
  • Povezivanje: USB
  • USB Protokol: USB 2.0
  • USB brzina: puna brzina

Zaključak

Vrhunski volan iz Logitecha sa trona ponude u segmentu, namenjen Xbox One i PC ima svog brata blizanca G29 koji je namenjen za PlayStation 3 i 4. Kvalitet izrade je na vrlo visokom nivou. Snažni force-feedback unosi odličan nivo realizma u vožnju. Čak 900 stepeni okretaja volana za vrlo preciznu vožnju i u najzahtevnijim situacijama. Kožni volan i preciznost izrade više podseća na pravi sportski volan iz automobila nego na igračku periferiju. U svakom slučaju ovo je periferija koju entuzijasti nikako ne smeju propustiti.

Conclusion

Top-notch driving wheel is one of the best in the world, and it is ment for Xbox One and PC, while his twin-brother G29 is covering PlayStation 3 and 4. Build quality is really high. Very strong force-feedback brings high level of realism in games. Full 900 degrees spin allows really precise control in very demanding situations in games. Leather wheel looks more like a real wheel from the sports car then a gaming peripheral. Anyways, this piece of kit can't be ignored by the enthusiasts.