Mad Catz C.T.R.L.i Mobile Gamepad

Još jedan od brojnih gaming kontrolera iz Mad Catz ponude, ovoga puta model C.T.R.L.i koji je namenjen vlasnicima Apple telefona i tableta. Koristi Bluetooth interfejs, odličnog je kvaliteta izrade i preciznosti, sa očekivano, nešto većom cenom.

Za Mad Catz je sigurno većina igrača čula - radi se o ozbiljnom proizvođaču gaming periferija, što je samo i zacementirano kupovinom Saitek-a. Već smo mnoge gamepadove testirali i generalno, jako malo toga smo imali da zamerimo. Posebnu kategoriju predstavljaju i kontroleri namenjeni mobilnim uređajima, koji će dosta olakšati igranje popularnih igara i podići ceo doživljaj na viši nivo. Na red je tako došao i C.T.R.L.i Mobile koji je zvanično sertifikovan od strane Apple-a, i koji će odlično poslužiti onima koji traže malo bolju kontrolu nad svojim uređajima.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Odlična ergonomija
  • Jednostavan za povezivanje
  • Apple sertifikat

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth
  • Napajanje: 2x AAA baterije
  • OS: Apple iPad Air; iPad mini; iPad mini 2; iPad with Retina display (4th generation); iPhone 6, iPhone 6 Plus5, 5c, 5s; iPod touch (5G)

Mad Catz C.T.R.L.i Mobile Gamepad

Ovaj gamepad je dimenzija, težine i dizajna koji najviše odgovaraju popularnom XBOX 360 kontroleru, a dostupan je u pet različitih boja (crvena, plava, narandžasta, crna i bela). U pakovanju stiže sam kontroler odnosno gamepad, kao i adapter koji se kači sa zadnje strane i koji će služiti kao postolje za telefon. Ideja je sledeća, da ukoliko koristite iPhone, on stoji na top postolju u landscape položaju, dok će iPad ipak morati da se stave na neko drugo postolje. Za one koji se pitaju, bez problema staje iPhone 6 Plus, stim što eventualno treba proveriti ukoliko se koristi neka veća i deblja futrola za telefon. U najvećem broju slučajeva, neće biti nikakvih problema.

Štipaljka postolja, koja drži telefon, je gumirana tako da dobro hvata uređaj bez oštećenja spoljašnjih površina. Raspon štipaljke je od 58.6mm do 80.5mm, što će biti sasvim dovoljno za sve aktuelne telefone, naravno, bez tableta. Od kontrola su na raspolaganju dva analogna džojstika, jedan 8-smerni D-pad taster, četiri akcijska tastera, četiri trigger-a sa zadnje strane i dva sistemska tastera, dakle sve ono na šta smo i inače navikli. Interesantno je da će igre koje podržavaju moći da rade sa do 4 ovakva kontrolera paralelno povezana. Što se napajanja tiče, koriste se dve AAA baterije koje će izdržati do oko 40h aktivnog igranja, što je odlična autonomija.

Rezime

Za one koji traže dobar gaming kontroler za bilo koji iPhone i iPad uređaj (sa spiska podržanih) će sigurno biti zadovoljan onim što Mad Catz C.T.R.L.i Mobile Gamepad ima da ponudi. Lako i brzo povezivanje, odlične performanse bez ikakvog kašnjenja signala, kao i sjajna autonomija opravdavaju za nijansu veću cenu nego što smo se nadali. Kao i uvek, periferije za Apple uređaje nose i malo jaču cenu i to nije ništa novo, a ovoga puta, stvarno nema ničega što bi mogli da navedemo kao manu ili zamerku.

Conclusion

Those looking for a good gaming controller for any iPhone and iPad device (of the list of the supported ones) will be satisfied with the options Mad Catz C.T.R.L.i Mobile Gamepad offers. Easy and quick connection, excellent performance without lagging, as well as a great autonomy justifies a slightly higher price than we had hoped. As always, peripherals for Apple devices have a slightly higher price, and in this case, it is beyond reproach.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 70€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Mad Catz C.T.R.L.i Mobile Gamepad
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982