Mad Catz Micro C.T.R.L.R Mobile

Dosta dobar gamepad za one koji vole da se igraju na svom Android telefonu ili tabletu. Odlična ergonomija, dobre performanse i jednostavna instalacija je ono što se dobija, po ceni koja je ipak nešto veća od proseka.

Iz Mad Catz kuhinje, stiže jedan odličan gaming kontroler namenjen ljubiteljima Android platforme. Radi se o simpatičnom gamepadu koji će podići nivo realnosti u igrama i doprineti da se ostvare još bolji rezultati. Ono što je bitno napomenuti jeste da se radi o uređaju koji koristi Bluetooth interfejs (ali ima i USB konekciju za prvu pomoć, ako se baterije istroše), koji dolazi sa adapterom za kačenje telefona, tako da će biti veoma interesantan onima koji vole da im bude što udobnije dok igraju omiljenu Android igru.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Odlična ergonomija
  • Sjajna autonomija od 40h
  • Jednostavan za povezivanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth
  • Napajanje: 2x AAA baterije
  • OS: Android

Mad Catz Micro C.T.R.L.R Mobile Gamepad

Dizajn ovog Mad Catz kontrolera je očigledno pozajmio dosta od Xbox 360 standardnog kontrolera, tako da nam je oblik prilično poznat, uz konstataciju da je za nijansu manjih dimenzija. Pre nego što krenemo dalje u opis, da samo kažemo da postoji i zvanična lista podržanih aplikacija i igara, što nije loše pogledati pre nego što se odlučite za kupovinu. Podrazumeva se i da postoji posebna Android aplikacija koju možete preuzeti i konfigurisati profile i rad kontrolera, što je pohvalno. Ukratko rečeno, ovaj kontroler se može koristiti za gejming konzole, media i gamea centar uređaje, ali i za PC, a sa prednje strane je tu prekidač kojim će se lako aktivirati željeni mod. U svakom slučaju, koristi se Bluetooth 4.0 interfejs, stim što je tu i kompatibilnost sa Bluetooth Smart uređajima koji tek polako dolaze.

Layout je jednostavan i sa gornje strane imamo asimetrično raspoređena dva analogna džojstika, jedan 8-smerni Dpad, četiri akcijska tastara, četiri funkcijska tastera i četiri triggera sa zadnje strane, sasvim dovoljno za najveći broj korisnika. Pozadi se kači posebna štipaljka koja je gumirana sa unutrašnje strane, da ne bi oštetila plastiku telefona koji se zakači, sa rasponom od 58.6mm do 80.5mm, što bi trebalo da pokriva praktično sve aktuelne uređaje. Za napajanje se koristi par AAA baterije (ispod njih je i USB konektor koji će poslužiti za korišćenje dok se ne nabave rezervne baterije, kao i za upgrade firmwarea), a proizvođač navodi da je prosečna autonomija oko 40 sati, što je sjajno.

Rezime

Ovakav kontroler je kao stvoren za one koji vole da se igraju na tabletima i telefonima (Android u ovom slučaju), i pored svega što smo videli, a na šta nemamo nikakvih primedbi, voleli bi da vidimo i nešto bolju autonomiju i integrisanu Litijumsku bateriju. Ipak, dobar kvalitet i odlične performanse su dovoljne da dobje preporuku, uprkos ceni koja je porediva sa klasičnim, malo boljim gamepadovima.

Conclusion

This controller is great for those who like to play games using tablets or phones (Android, in this case), and the only thing we would like to see is a better autonomy and integrated Lithium battery. Good quality and excellent performance are sufficient to obtain a recommendation, despite a price that is comparable with a classical but a bit better gamepads.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2015.): 58€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Mad Catz Micro C.T.R.L.R Mobile Gamepad
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982