Microsoft Dynamics AX – savremen informacioni sistem za unapređenje poslovanja i konkurentnosti na tržištu

U savremenom poslovnom okruženju kompanije moraju planirati implementaciju informacionih sistema u skladu sa potrebama svog poslovanja, ali i prema zahtevima tržišta na kojima plasiraju svoje proizvode.

Zvanično press saopštenje

Podrška informacionih tehnologija i rešenja neophodna je za efikasnost i konkurentnost u poslovanju, bez obzira na oblast u kojoj neka kompanija radi. Poslovanje u više različitih oblasti, podaci koji zahtevaju konsolidovanost, potreba za višestrukim unosom istih podataka, dostupnost svih relevantnih informacija, sve su to zahtevi sa kojima se suočavaju kompanije u razvoju. Istovremeno, izveštavanje i praćenje ključnih pokazatelja poslovanja zahtevaju vreme i obimnu pripremu, što sve ukazuje na potrebu za uvođenjem brzog i efikasnog informacionog sistema.

U tom kontekstu Microsoft kao jedan od svojih osnovnih ciljeva u Srbiji vidi razvoj saradnje i partnerstava sa lokalnim kompanijama, koje nastoje da unaprede organizaciju i ponudu svojih usluga na lokalnom, regionalnom ili globalnom tržištu. Kompanija Bekament koja se bavi proizvodnjom građevinskih materijala primer je takve saradnje, implementirane kroz partnerstvo sa firmom IN2 Dynamics, kao delom IN2 grupe koja je 2013. godine bila proglašena Microsoft partnerom godine.

Bekament je firma koja i brojem zaposlenih i obimom proizvodnog programa zahteva savremen i sveobuhvatan informacioni sistem, čija primena olakšava i unapređuje poslovanje i obezbeđuje konkurentnost kako na regionalnom tako i na tržištu Evropske unije, na kojima firma plasira svoje proizvode. Delatnosti ove kompanije obuhvataju više različitih oblasti, proizvodnju, veleprodaju i distribuciju, maloprodaju, transport i logistiku, pa je glavni preduslov za izbor IT rešenja bila njegova sposobnost da objedini veoma heterogene poslovne procese.

Microsoft Dynamics AX, kao jedno od najmoćnijih svetskih ERP rešenja (Enterprise Resource Planning – rešenje za upravljanje resursima preduzeća), predstavljalo je sveobuhvatan izbor, čija je značajna prednost ponuda izuzetno širokog spektra funkcionalnosti bitno povoljnija od ostalih rešenja iz iste kategorije.

“Uvođenje savremenog informacionog sistema, poput Microsoft Dynamics AX-a je bilo od ključne važnosti za ostvarenje ciljeva koje smo postavili. Microsoft Dynamics AX je rešenje koje je podržalo osnovne vrednosti kompanije Bekament, a to su posvećenost poslu i dugoročno planiranje”, izjavio je Dejan Čolović, vlasnik Bekamenta.

Microsoft Dynamics AX je takođe dopunjen i specifičnim funkcionalnostima razvijenim za srpsko tržište i za delatnost kompanije Bekament. Kao nadogradnja na Microsoft Dynamics AX uvedene su jedna mobilna i tri specijalizovane IN2 aplikacije, u potpunosti integrisane sa Microsoft Dynamics AX-om. Ovakav sistem je u najkraćem roku omogućio jasan uvid u troškove, bolje planiranje i brže i jeftinije lansiranje proizvoda na tržište.

“Ono što je donelo najveću promenu u svakodnevnom poslovanju su mogućnosti izveštavanja koje su nam sada dostupne. Uvezivanjem operativnog i prodajnog dela možemo da vidimo kolika nam je produktivnost i efikasnost, a pristup svim ovim informacijama nam omogućava da donosimo bolje poslovne odluke”, zaključio je g. Čolović.