Microsoft ponovo lider u Gartnerovom Magičnom kvadrantu

Drugu godinu za redom globalna istraživačka kuća Gartner prepoznaje Microsoft kao vodećeg vizionara, odnosno najbolje pozicioniranu kompaniju u Gartnerovom „Magičnom kvadrantu“ za Business Intelligence i Analytics Platforms kategorije u 2017. godini.

Ovo je ujedno i 10. godina u nizu da se Microsoft nalazi među liderima u okviru ovog istraživanja.

Ovogodišnji Gartnerov „Magični kvadrant“ pokazuje značajan porast u odnosu na prethodnu godinu – kako na liniji kompletnosti vizije, tako i na liniji izvršenja iste, zbog čega je tim koji radi na Power BI platformi posebno ponosan ako se uzme u obzir i činjenica da je platforma lansirana pre manje od dve godine.

Globalno prepoznata snaga i jednostavnost Power BI rešenja leži u pristupu koji je usredsređen na biznis-korisnike i pružanje vrhunskih usluga poslovnim klijentima u roku od samo 5 minuta od početka korišćenja platforme.

Microsoft Power BI platforma zadržala je svoju prednost u odnosu na druga poslovna rešenja u ovom segmentu između ostalog i zahvaljujući redovnim nedeljnim i mesečnim ažuriranjima i inovacijama. To je i rezultat redovne komunikacije sa korisnicima, koji su od lansiranja platforme u julu 2015. godine doprineli njenom razvoju sa preko 6.000 poslatih ideja.

Prikaz Gartnerovog „Magičnog kvadranta“ možete naći u prilogu, a više informacija i detalja na linku.