Mio MiVue 528 dashboard camera

Dosta dobra dashboard kamera kompanije Mio, koja je inače poznata po auto navigacijama. Radi se o modelu koji snima video u 1080p Full HD formatu, što daje dosta detalja, uz dosta širok ugao od 130 stepeni.

Još jedna od sve popularnijih dashboard kamera, model MiVue 528. Radi se o jednostavnoj kameri koja se instalira u kolima i koja ima ulogu da snimi sva dešavanja ispred auta, naravno u zavisnosti od toga kako se postavi. Ovakve kamere su praktične, ne samo za poslovne automobile, već i sve one kojima će tako nešto biti potrebno zbog lične bezbednosti, ali i za svaki slučaj, posebno pošto može snimiti i šta se dešava kada recimo neko auto udari dok je na parkingu, zahvaljujući ugrađenom G senzoru. Mio nam je do sada bio poznat po auto navigacijama, a evo još jednog dodatka koji može mnogo značiti.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Full HD video (1920x1080 piksela u 30fps-a)
  • HDMI interfejs
  • G-senzor

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor: CMOS lens; 5.0 megapixel; 130 degree wide angle
  • Ekran: 2.4" LCD
  • Video: mov (H.264) ; 1080p Full HD resolution (1920 x 1080 pixels); 13Mbps, 30 fps
  • Memorija: Slot za MicroSD memorijske kartice do 32GB
  • Konekcije: 1x HDMI, 1x mini USB 2.0
  • Dodatno: G-senzor
  • Dimenzigje: 64.6 x 65.1 x 36.5 mm

Mio MiVue 528

Mio MiVue 528 je kompaktna kamera dimenzija 64.6 x 65.1 x 36.5 mm, četvrtastog oblika, koja će lako naći svoje mestu u kolima. Stiže u pakovanju sa nosačem za kola (iz jednog dela) i adapterom za napajanje. Iz nekog razloga, proizvođač je izgleda rešio da svaki nosač za MiVue modele iz ove serije bude drugačiji, tako da će ovaj moći da se koristi samo za ovaj model. Mala zamerka i na račun adaptera za napajanje koji je prilično kabast i koji će onemogućiti da se priključi još neki kabl, recimo za napajanje navigacije. Pošto se koristi Mini-USB konektor, to eventualno može da se reši posebnim adapterom za napajanje sa dva ili više USB konektora i posebnim kablom za napajanja. U svakom slučaju, ako ništa drugo, adapter je zaista mogao biti i manji.

Instalacija u kolima je vrlo jednostavna, zahvaljujući prilično kvalitetnom nosaču sa vakumskom stopom koji stoji čvrsto i na koji se kamera lako kači. Korisnik treba samo da namesti kameru i ugao koji će hvatati, poveže napajanje i instalira memorijsku karticu. Ovo poslednje je vrlo bitno pošto kamera nema internu memoriju, pa će za snimanje biti neopodno dokupiti memorijsku karticu. Klipovi se snimaju u delovima od po 3min, a korisnik može lako zaključati određene klipove kako ne bi bilo obrisani, pošto kamera kada stigne do kraja memorijske kartice kreće od početka, brišući prethodni materijal. Ugrađeni G senzor će automatski aktivirati snimanje ukoliko se detektuje udarac ili jače skretanje u krivini. I ova kamera ima ugrađenu bateriju, ali je kapacitet dosta mali i poslužiće samo kao prva pomoć.

Rezime

Performanse kamere su odlične, a za to je zaslužan 5MP senzor koji snima u Full HD rezoluciji od 1920x1080 piksela i 30fps-a. Objektiv hvata ugao od 130 stepeni, što je dosta široko i obuhvatiće ne samo prednju stranu već malo i bokove automobila. Da bi kadriranje ali i pregled snimaka bili lakši, tu je i 2.4" LCD sa zadnje strane, koji bi ruku na srce, mogao biti i za nijansu svetliji. Sve zajedno, odličan gadget za one koji imaju potrebu da snimaju dešavanja tokom vožnje, bez obzira da li se radi o poslovnom ili privatnom automobilu.

Conclusion

The performance of the camera is excellent thanks to a 5MP sensor that records in Full HD resolution of 1920x1080 pixels at 30fps. The lens captures an angle of 130 degrees, which is very broad and includes not only the front of the car but also the lateral sides. In order to facilitate framing and photos review, there is a 2.4" LCD on the back, which could be a bit brighter. This is an excellent gadget for those who need to record events during driving, regardless of whether they are on a business or a private car.

Testirani proizvod je uzorak.

ACR Mobile ustupio: Mio MiVue 528
zvanični sajt: acr.rs