Najtraženiji svetski IT predavač dolazi u Beograd

Beograd, 20. mart 2019. godine - Jedan od najtraženijih IT predavača na svetu, Robert Martin, poznatiji kao Uncle Bob, doputovaće ovog aprila u Beograd. Čoveka koji je osmislio agilni pristup dizajnu softvera i koji se smatra liderom u softverskoj industriji, IT-jevci će imati priliku da čuju u okviru konferencije ITkonekt, koja će 13. i 14. aprila biti održana u Beogradu.

Organizatorke konferencije ITkonekt, Milica Nastasić i Milica Radović-Mandić, ističu da Uncle Bob prvi put dolazi u Srbiju i na Balkan uopšte. „Uncle Bob se bavi programiranjem od 1970. godine, a tokom skoro pola veka u IT sektoru, objavio je više desetina stručnih knjiga i članaka koje IT stručnjaci širom sveta koriste kao obaveznu literaturu. Takođe, on važi za jednog od najboljih predavača na svetu, a za njegovo predavanje u Srbiji vlada veliko interesovanje među IT-jevcima iz čitavog regiona. Do ITkonekt- a je ostalo još nekoliko nedelja, a već je rezervisano 70 odsto karata”, napominje Milica Nastasić.

Ove godine ITkonekt organizuje takozvani „Mesec u IT-ju” tokom koga će u pet gradova prirediti pet IT konferencija i pet IT sajmova zapošljavanja. Tokom aprila, ITkonekt će obići Novi Sad (6. aprila, Master centar), Beograd (13. i 14. aprila, Belexpo centar), Niš (20. aprila, Oficirski dom), Kragujevac (24. aprila, hotel Kragujevac), a stići će i do Zagreba (14. aprila, hotel Sheraton).

„Konferencije su namenjene iskusnim programerima – seniorima, pa smo se osim Uncle Boba potrudili da dovedemo i druge poznate predavače među kojima su Minko Gečev iz Google-a, Gerald Venzl iz Oracle-a, Džoš Long iz Spring tima i Asim Husain iz Microsofte-a ”, objašnjava Milica Radović-Mandić.

Ona dodaje da će se na sajmovima zapošljavanja, IT-jevcima predstaviti neki od najpoželjnijih poslodavaca: „Učešće na sajmu je besplatno, a zbog kvalitetnog sadržaja očekujemo da ITkonekt 2019 premaši prošlogodišnju cifru od 5500 posetilaca.”

CalidusCloud, United Cloud, Grid Dynamics, Endava, Daon, GoDaddy, Quantox Technology, Symphony, Holycode, LearnUpon, Tradecore, Soneco i SoftwareHouse samo su neke od kompanija koje će ove godine biti prisutne na ITkonekt-u, a sve informacije o konferencijama i sajmovima zapošljavanja dostupne su na linku: www.itkonekt.com