Najveća 4G mreža dostupna i u Somboru

Sombor, 14. novembar 2016. godine – Nakon što je Vip u aprilu prošle godine prvi uveo mobilnu mrežu najnovije četvrte generacije, ova tehnologija sada je na raspolaganju i korisnicima u Somboru.

Vip 4G signal u Somboru u ovom trenutku pored centra grada pokriva i mesne zajednice Venac, Selenča i Mlake, kao i delove mesnih zajednica Crvenka i Gornja Varoš.

Vip mobile stalno ulaže u svoju mrežu i tehnologiju kako bismo obezbedili bolji kvalitet postojećih usluga i unapredili iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja. Nedavno smo postavili 900. 4G baznu stanicu, a do kraja godine ćemo omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni internet za 77% stanovništva, u više od 70 manjih i većih gradova Srbije. To Vip 4G mrežu čini najvećom mrežom četvrte generacije u Srbiji’’, ističe Natali Delić, CTO kompanije Vip mobile.

Pored Sombora, Novog Sada, Subotice, Zrenjanina i Vršca, u kojima je već uvedena brza Vip 4G mreža, do kraja godine stiže i u druge gradove u Vojvodini kao što su Vrbas, Crvenka, Kikinda, Bečej, Ruma i Sremska Mitrovica.

4G mreža omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja. Prosečne brzine su između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Tako korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala.

Prelazak na Vip 4G mrežu je jednostavan, a svi Vip postpejd i pripejd korisnici mogu besplatno zameniti svoju postojeću karticu za 4G SIM karticu uz zadržavanje postojećeg broja. Vip u svojoj ponudi ima veliki izbor 4G uređaja za svačiji džep, kao i NOVA tarife sa dovoljno uključenih megabajta za surf.

Više informacija o Vip 4G mreži na www.vipmobile.rs, 060/1234 i u Vip centrima širom Srbije.