Najveći LG OLED tunel na svetu obradovao posetioce IFA sajma

Beograd, 07. septembar 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG) dočekala je posetioce svoje izložbe na sajmu IFA 2016 impresivnim i očaravajućim OLED tunelom rekordnih dimenzija (5m visine, 7,4m širine i 15m dužine). Na ukupno 216 zakrivljenih OLED ekrana dijagonala 55 inča, sastavljenih tako da kreiraju jedinstvenu strukturu od skoro pola milijarde piksela, prikazani su impresivni prizori islandske polarne svetlosti, podvodnih ekosistema i dubokog svemira.

Video pod nazivom „From black to black“, obuhvata snimke koji naglašavaju živopisne boje i najsitnije detalje koje LG OLED tehnologija može da prikaže, poput crnog okeana sa razigranom meduzom i blagim talasima, scena snimljenih u dubokom svemiru i prizora polarne svetlosti na tamnom nebu. Da bi verno prikazala islandsku polarnu svetlost, kompanija LG je za snimanje koristila 14 zasebnih 8K kamera koje su zabeležile svaki detalj i kretanje svetlosti. Drugi video snimci, poput onog sa podvodnim scenama, ili pak onog iz svemira, stvorili su impresivan ambijent, koji je učinio da se posetioci LG OLED tunela osećaju kao da plivaju u okeanu ili plutaju kroz Mlečni put.

LG Tunel

Impresivna konstrukcija OLED tunela omogućena je zahvaljujući ultra tankim i laganim OLED panelima koji mogu da se savijaju u koveksne ili konkavne oblike, bez uticaja na kvalitet slike. OLED inače počiva na tehnologiji samosvetlećih piksela, eliminišući potrebu za pozadisnkim osvetljenjem, prikazujući tako savršenu crnu i beskonačni kontrast, koji pruža treperave i neverovatne boje.

LG Tunel

Kompanija LG je mnogo puta do sada pripredila spektakle za korisnike širom sveta, što je rezultiralo zasluženim osvajanjem Red Dot nagrade u kategoriji Spatial Communication za OLED instalacije u obliku kupole na sajmu CES 2016.

„Pre 50 godina, kompanija LG napravila je svoj prvi televizor, zbog čega smo želeli da OLED tunel obeleži novu prekretnicu na polju proizvodnje televizora - dolazak OLED tehnologije“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Posetiocima našeg štanda na sajmu IFA nudimo mogućnost da iskuse revolucionarne mogućnosti OLED televizora za renderovanje slike zahvaljujući savršenoj crnoj, beskonačnom kontrastu i realističnim bojama, bez obzira na ugao gledanja.“