Natec Genesis GX88 Gaming Mouse

Natec je ime koje od nedavno možemo videti na našem tržištu, a radi se o proizvođaču raznih periferija koje odlikuje dobar odnos cene i kvaliteta. Na test nam je stigao jedan ozbiljan laserski miš, namenjen igračima, koji na papiru ima sve ono što se i očekuje od kvalitetnog igračkog miša: dobre prekidače, senzor i ergonomiju, pa ćemo proveriti kako se ponaša i u praksi. Cena mu je ispod 70€, što nije loše, mada bi bilo dobro da je nešto niža pošto se ipak radi o proizvođaču koji tek treba da se dokazuje kod nas.

Natec Genesis GX88 Gaming Mouse

Natec Genesis GX88 Laser Gaming Mouse Genesis GX88 je prilično zanimljiv miš, vrlo atraktivnog i modernog dizajna po kome definitivno može da se poredi i sa nekim mnogo poznatijim modelima. Ergonomski oblik i kombinacija crne i crvene boje su uvek dobitna kombinacija, pa iako nam se čini da su neke ideje pozajmljene od drugih, nema dileme da miš deluje vrlo atraktivno i da je tim dizajnera odlično uradio svoj posao.

Natec Genesis GX88 Gaming Mouse

Konstrukcija je kvalitetna a materijal deluje izdržljivo, stim što naravno ostaje da se vidi kako će se miš ponašati posle duže i intenzivnije upotrebe. Anatomski oblik miša odgovara desnoj šaci, i deluje da će bolje pasovati onima koji preferiraju palm grip.

Natec Genesis GX88 Gaming Mouse

Ovaj miš ima gumom obložene bočne stranice, što pruža čvršći grip i odlično leži u ruci, bez zamaranja posle malo dužeg korišćenja. Na raspolaganju je čak 11 tastera koji se mogu konfigurisati, pa će jedino biti potrebno malo vremena da se korisnici naviknu na položaj i funkcije. Po onome što smo videli, tasteri su dobro pozicionirani i padaju tačno ispod prstiju.

Natec Genesis GX88 Gaming Mouse

Scroll podržava i horizontalno pomeranje, a točkić je nešto širi i sa pozadinskim osvetljenjem po sredini. Na raspolaganju su čak tri višesegmentna LED displeja, koji će prikazivati aktivan profil za DPI setovanje (sa leve bočne strane, četiri segmenta plave boje, i za menjanje DPI vrednosti se koristi prekidač sa leve bočne strane), kao i posebno setovanja DPI-ja za X i Y osu, što je i jedan od prvih puta da vidimo tako nešto. Dodatno, svetla na Scroll točkiću će signalizirati koji je aktivan gaming profil, što je vrlo praktično.

Natec Genesis GX88 Gaming Mouse

Specifikacija:

  • Senzor i rezolucija: Laser (Avago 9800) 8200DPI
  • Tasteri: 7+2
  • Interfejs: USB 2.0, 1000Hz Pooling rate
  • Dodatno: 12000 FPS, 30G, 150 inch/s, Omron prekidači

Zaključak

Proizvođač za vezu sa računarom koristi USB 2.0 interfejs uz pooling od 1000Hz, dok je kabl obložen zaštitnim omotačem koji će obezbediti dužni radni vek. Što se senzora tiče, izbor je pao na jedan od trenutno najboljih laserskih: Avago 9800 koji ima maksimalnu rezoluciju od 8200DPI. U pakovanju stižu i rezervne teflonske stope, što je sjajno, a tu je i CD sa softverom za podešavanje koji se odlično pokazao. Kada se sve sabere, možemo zaključiti da se radi o stvarno sjajnom mišu koji zaslužuje i malo veću pažnju, pa iako bi voleli da je cena za nijansu niža, i dalje predstavlja dosta dobru kupovinu.

Conclusion

For connection to a computer, manufacturer uses a USB 2.0 interface with 1000Hz pooling rate, while the cable have a protective coating that will ensure a long life cycle. As the sensor is concerned, the choice fell on the Avago 9800 offering 8200DPI maximum resolution. There are also spare Teflon feet, and software CD for setting up. This is a great mouse that deserves all the praise, even though we would like to see a lower price, but still, it is a good offer.