Natec Genesis PV66 Gamepad

Odličan Natec Gamepad iz Genesis serije u kojoj se nalaze brojne gaming periferije. Verno imitira Playstation kontroler, sa dvostrukim ugrađenim motorima za vibraciju i bežičnim, Bluetooth interfejsom.

Već smo videli da kompanija Natec ima posebnu Genesis seriju periferija namenjenu igračima. Već smo videli neke Genesis miševe i tastature, a na red dolazi i Gamepad. Model Natec Genesis PV66 koristi Bluetooth interfejs i ima domet oko 10m, a kompatibilan je sa Sony Playstation 3 konzolom. Dodatno, tu su i dvostruki motori za vibracije koji će doneti i dodatnu dozu realnosti u igre. Ono što je posebno dobro jeste cena, pošto je Natec i inače poznat po vrlo povoljnim cenama za koje se može dobiti i više nego pristojan hardver.

Ključne karakteristike

  • Bluetooth bežični interfejs
  • Podržane vibracije, dvostruki motori
  • Odlična cena
  • Radi na PS3 platformi

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Tasteri: 13 ukupno, 4-smerni D-Pad, 4 triggera
  • Kontroleri: dva analogna džojstika
  • Interfejs: Bluetooth, PS3
  • Baterija: ugrađena
  • Dodatno: Dvostruke vibracije

Natec Genesis PV66 Gamepad

Što se dizajna ovog Gamepada tiče, jasno je odakle je Natec pozajmio inspiraciju. Da nije Natec logoa i oznake sa gornje strane, definitivno bi pomislili da se radi o standardnom Sony kontroleru. Kako oblik, tako i kvalitet izrade, deluje nam doslovce kao da je samo umesto Sony oznake došao Natec, što je po nama pozitivna stvar pošto su se ovi kontroleri pokazali izuzetno izdržljivo. Korišćena je crna mat plastika koja ne krcka niti škripi kada se stisne, a iako se radi o bežičnom modelu sa ugrađenom baterijom, nije previše težak za duže korišćenje i neće zamarati ruke. Nije loše napomenuti da se u pratećem pakovanju ne dobija praktično ništa, pa čak ni USB kabl za dopunjavanje baterije, što je malo neobično.

Što se kontrola tiče, tu su dva karakteristična analogna džojstika, 4-smerni D-pad sa leve strane i četiri akcijska tastera sa desne (obeležena prepoznatljivim Playstation oznakama), kao i tri sistemska tastera na sredini. Sa zadnje strane imamo četiri trigger-a. Posle malo isprobavanja, tasteri deluju dobrog kvaliteta i otpora, stim što je D-Pad možda za nijansu mekši nego što bi nam bilo idealno. Što se tiče baterije, na žalost nisu poznati podaci o kapacitetu, ali jeste poznato da puna baterija omogućava oko 12h neprekidanog igranja. To će doduše dosta zavisiti i od toga koliko se vibracije koriste.

Rezime

Ovaj Gamepad ima ugrađena dva motora za vibracije, što kao rezutat daje vrlo snažne vibracije, što nam se dopalo. Povezivanje je isto kao da je u pitanju bilo koji Sony bežični kontroler, tako da tu sigurno neće biti problema. Genesis PV66 će biti sjajna alternativa originalnim Playstation kontrolerima, pošto je praktično identičnog kvaliteta ali i nešto niže cene. Pošto koristi Bluetooth interfejs, neće biti kablova da smetaju, samo treba nabaviti jedan USB kabl sa Mini USB konektorom za punjenje baterije.

Conclusion

This Gamepad has two built-in vibration motors providing strong vibrations, and we do like that. Connecting is the same as with any Sony wireless controller, so there will not be problems. Genesis PV66 is a great alternative to the original PlayStation controllers, since it is virtually of identical quality but available at much lower price. As Bluetooth interface is used, cables will not make a mess, so it is just necessary to get one USB cable with Mini USB connector for charging the battery.

Preporučena cena (uključujući PDV, decembar 2014.): 30€

Pro Net System ustupio: Natec Genesis PV66 Gamepad
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982