Natec Genesis RX88 Mech. Keyboard

Ovo je najbolja Natec tastatura iz Genesis serije, koja je namenjena malo zahtevnijim igračima. Radi se o modelu koji dolazi sa ugrađenim naslonom za šake, internom memorijom, gaming tasterima, pozadinskim osvetljenjem i tasterima sa MX Black mehaničkim prekidačima.

Već smo mogli da vidimo neke od periferija iz Natec Genesis serije periferija, i znamo da su u pitanju proizvodi namenjeni igračima. Posle sasvim dobre RX66 tastature dolazi i malo napredniji model, RX88 koji će vrlo verovatno biti interesantniji onim malo zahtevnijim korisnicima pošto se radi o full mehaničkoj tastaturi. Dobro je poznato da su se mehaničke tastature sjajno pokazale u praksi, pošto su prekidači daleko izdržljiviji i kvalitetniji, zašto i jesu uvek na ceni. MX Black prekidači spadaju u među tvrđe, možda ne idealan izbor za one koji kucaju, ali svakako dobar izbor za igrače, posebno one koji vole pucačine. U pitanju je prekidač linearnog hoda, bez prepoznatljivog glasnog klika.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Odlični mehanički prekidači
  • Interna memorija
  • Pozadinsko osvetljenje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 110, Cherry MX Black prekidači
  • Dimenzije: 493x35x212 mm
  • Dodatno: Pozadinsko osvetljenje, interna memorija

Natec Genesis RX88 Mechanized Keyboard

Tastatura je standardne veličine od 493x35x212 mm, što je full-size desktop varijanta koja pored numeričkog dela sa desne strane ima i kolonu posebnih Gaming makro tastera sa leve strane. Što se dizajna tiče, dosta liči na model RX66, modernih i pomalo oštrih linija, sa ugrađenim naslonom za šake napred. Tastatura deluje izuzetno kvalitetno i izdržljivo, baš kao što se i očekuje od jednog gaming modela. Kabl je dugačak 2m i zaštićen posebnim platnenim omotačem koji će sprečiti habanje i oštećenja, opet nešto što se najčešće sreće kod malo kvalitetnijih igračkih modela.

Veličina i raspored tastera nisu doživeli neku promenu u odnosu na prosek, ako izuzmemo dodatnih šest tastera sa leve strane koji služe za pozivanje snimljenih makroa. Iako nema klasičnih multimedijalnih tastera, ima par dodatnih funkcija mapiranih na F tasterima u gornjem redu. Ovaj model ima i pozadinsko osvetljenje, stim što se intenzitet crvenog LED svetla može podešavati u četiri koraka. Za vezu sa računarom se koristi USB interfejs, a korisnik ima mogućnost da odabere odziv: 125, 250, 500 ili 1000Hz. Tu je i jedan Gaming funkcija kojom se zaključavaju Windows tasteri kako se ne bi slučajno izašlo iz igre u desktop.

Rezime

Uz tastaturu dolazi i sasvim solidan softver za podešavanje i definisanje makroa, a sve se može snimiti u pet Gaming profila, što uz internu memoriju znači da će podešavanja biti potpuno nezavisna od računara na kome se koriste. Mehanički prekidači su ipak ono glavno zbog čega će ova tastatura biti tražena, no sa cenom od skoro 140€ ima itekako nezgodnu konkurenciju u vidu dosta poznatijih proizvođača i modela. Po svemu što smo videli, Genesis RX88 bez problema može da se poredi sa njima i nema razloga da bude diskvalifikovana samo zato što nosi manje poznato ime.

Conclusion

The keyboard comes with good software to set and define macros, and all can be saved in five Gaming profiles, which with internal memory means the settings will be completely independent of the computer on which they are used. Mechanical switches are the main thing which will make this keyboard popular; however, at the price of almost 140 Euros, this model must cope with fierce competition from well-known manufacturers and models. From everything we've seen, Genesis RX88 can be compared with all of them and there is no reason to be disqualified merely because it belongs to almost unknown brand.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 140€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Natec Genesis RX88 Mechanized Keyboard
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info